KAHVEDE ARTIK OKEYE DEĞİL, KİTABA DÖRDÜNCÜ ARANIYOR

KAHVEDE ARTIK OKEYE DEĞİL, KİTABA DÖRDÜNCÜ ARANIYOR

Keçiören Belediyesi ile Ankara Kahveciler Odası?nın işbirliğiyle Keçiören?deki kahvehaneler kıraathaneye dönüştürülüyor. Proje, Keçiören?deki bir kahvehanede açılan okuma köşesi ile uygulamaya başlandı.

 Kahvehane müdavimlerini kitapla buluşturacak “100 Kahvehane Kıraathaneye Dönüşüyor” projesi ile, Keçiören ilçesinde bulunan 100 kahvehanede okuma köşeleri oluşturulacak. Proje kapsamında ilk okuma köşesi Salon Ekinci adlı kahvehanenin içinde açıldı. Açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven de katıldı. Başkan Ak’a yaptığı bir ziyarette sözkonusu projeyi anlattığını ve kendisinin projeyi çok beğendiğini aktaran Oda Başkanı Güven, “Başkanımız bu projeyi duyunca çok mutlu oldu ve maddi manevi her türlü desteği verdi. Kahvehaneleri bir kültür yuvası yapmak istiyoruz. Böylece kıraathaneleri yeniden oluşturuyoruz. Bu projeyi sadece Keçiören’e değil, tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz” diye konuştu.

KAHVELERDE KİTAP DA OKUNSUN

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmanın Keçiören’deki ilk uygulamasını başlattıklarını belirterek “Kahvehaneler insanların sadece oyun oynayıp boş oturdukları yerler değil, aynı zamanda kültürel çalışmalar da yapıp kendilerini geliştirecekleri yerler olmalıdır. Salon Ekinci yıllardır hizmet veren bir yer. Burasının sadece oyunun oynandığı değil, kitabın da okunabildiği bir yer olmasını istedik. İnsanların şiir, roman, tarih kitabı okuyabilecekleri, kısacası bilgi edinebilecekleri bir yer olsun istedik. Keçiören’de 100 kahvehaneyi kıraathaneye dönüştüreceğiz” dedi.

KAHVE MÜDAVİMLERİ NE DİYOR?

Kahvehanede açılan okuma köşesi müdavimlerden olumlu tepki aldı. 76 yaşındaki Cemil Karataş, 30 senedir kahveye gittiğini kaydederek, “Çok geç kalan, ama gençler için çok güzel bir uygulama.” dedi. 54 yaşındaki İsmail Cansız ise, düşüncelerini “Bu kahve açıldığından beri sürekli buradayım. Kültürel değerlerimizi yaşatması açısından çok güzel bir uygulama” diye ifade etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı