Kamalak: AKP Kardeşliği Bozdu

Kamalak: AKP Kardeşliği Bozdu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yenikapı’da gerçekleştirdiği mitinde iktidara yüklendi.

Kamalak, “En önemlisi kardeşliğimiz bozuldu. Ülkemiz bölünme noktasında. Çözüm sürecinde ne vaat ediliyor, bilen var mı?” dedi.

‘En tehlikelisi, bin yıllık kardeşliğimizi bozdular’

Genel seçimler için ittifak yapan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi Yenikapı’da İstanbul mitingi düzenledi. Mitingde konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AKP’nin sadece tarımı, sanayiyi değil ülkedeki kardeşliği de bozduğunu söyledi. Konuşmasında kaynak sorunu olmadığını belirten Kamalak, Türkiye’nin her türlü zenginliği ve bereketinin bulunduğunu kaydetti. Sorunun adil paylaşımın yapılmamasında olduğunu vurgulayan Kamalak, “Düşünün saraya aldıkları bir tek bardağın fiyatı bin lira. Sana verdikleri asgari ücret ise 949 lira. Senin bir aylık maaşın onların bir bardağına bile değmiyor. Bu israfa karşıysan, bu adaletsizliğe karşıysan, yeter artık fakirin fukaranın hakkı yenmesin, milletin malı millete verilsin diyorsan gel oyunu Saadet’e ver” diye seslendi. AKP iktidarının İktidarın ülkede her şeyi bitirdiğini kaydeden Kamalak, “Benim güzel kardeşim biten sadece tarım, hayvancılık mı, sadece sanayi mi? Hayır. En tehlikelisi bin yıllık kardeşliğimizi de bozdular. Çözüm süreci dediler saçıp savurdular. Şehitler diyarı ülkemizi bölünme noktasına getirdiler. Çözüm sürecinde ne vaat ediliyor bileniniz var mı?” diye konuştu. Her seçim öncesi gerçekleri saptırmak için yeni oyunlar kurgulandığını belirten Kamalak, şunları söyledi:

Sizi kim engelledi?

“Dün itibariyle diyorlardı ki yeni anaysa diyorlardı. Bu seçimde ise başkanlık sistemi diyorlar. Sanki başkanlık sistemi gelince her şey düzelecek. 13 yıldır iktidardalar asgari ücreti iki katına çıkarmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapmak istediler de parlamenter sistem mi mani oldu? İşsiz kardeşim, işsiz gençlerimiz sizin için çalışacağınız fabrikaları kurmak istediler de parlamenter sistem mi mani oldu? Yoksa sizler mi engel oldunuz? Bir lokma ekmek için madenlerde can veren yiğitlere yaşam odası yapmak istediler de parlamenter sistem mi engelledi? ‘Yeter artık ben bunların boş laflarına doydum gerçekten güçlü Türkiye istiyorum’ diyorsan gel oyunu Saadet’e ver. Bu oyunu bozalım.”

Kamalak, asgari ücretten vergi alınması, asgari ücretin bin 500 lira olması, maaşlara yüzde 50 oranında zam verilmesi, dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi, çiftçinin traktörüne 1 liradan mazot verilmesi, taşeronluğun son bulması, mevsimlik işçilere kadro verilmesi, atanamayan öğretmenlerin atanması, kredi kartlarındaki faiz borcunun silinmesi için Saadet’e oy verilmesini istedi.



Anahtar Kelimeler: Kamalak: AKP Kardeşliği Bozdu

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı