KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU

Yenimahalle Belediye Meclisi, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından olağanüstü gündem ile toplandı. 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimi gündemi ile toplanan meclis toplantısı sonunda kamuoyuna duyurulmak üzere ortak bir deklarasyo

Yenimahalle Belediye Fethi Yaşar ve Belediye Meclisi´nin deklarasyon metni:

KAMUOYUNA DUYURU

 Ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz gecesi bir terör saldırısı ile karşı karşıya gelmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki başıbozuk bir grup anayasayı ortadan kaldırma ve hükümeti yıkmayı hedefleyen bir darbe girişiminde bulunmuştur. Fethullahçı çetenin önderliğindeki bu kanlı saldırı milletimizin topyekûn direnişi, siyasi parti liderlerimizin ortak karşı koyuşuyla bertaraf edildi. Zor günlerde yan yana durmayı becerebilen Türk Milleti bu badireyi de birliğini ve dirliğini koruyarak atlatmıştır.

 Bizler namlu baskısından uzak siyasete inanıyoruz. Gücünü tüm farklılıklara rağmen halktan alan katılımcı demokrasiden yana olan tavrımızla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ışığında, hukuka, insan haklarına saygılı, eşitlikçi, özgürlükçü demokrasinin üstün olduğu bir ülke olmaktan başka bir yolun olmadığını düşünüyoruz.

 Bu darbe girişimi, şanlı ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri´nin tümüne mal edilemez. Peygamber Ocağı olarak gördüğümüz ordumuz göz bebeğimizdir ve itibarsızlaştırılamaz.

 Tüm farklılıklarımıza rağmen, ele ele gönül gönüle bu darbe girişimine karşı koyan demokrasinin üstünlüğünü bir kez daha gösteren tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyor ve bu uğurda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz.

Yenimahalle Belediye Başkanı ve Yenimahalle´de görev yapan Meclis grupları olarak bu insanlık dışı darbe girişimini lanetliyor, ülkemizin ve milletimizin bir ve beraber yaşama isteğine olan inancımızı kuvvetle belirtiyoruz.

 

                               Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Yenimahalle Belediye Meclisi



Anahtar Kelimeler: KAMUOYUNA DUYURU

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli