Kar Bilançosu ağır savunmalar traji-komik

Kar Bilançosu ağır savunmalar traji-komik

Ankara`ya etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Alttan ısıtmalı Türkiye`de ilk olan Havaalanı yolu ve Ankara tüm sokaklarında yüzlerce kaza oldu.

 . Belediyelerin bir hafta önce basın mensuplarına paylaştıkları "Ankara Kışa hazır" haberleri kar yağışının başladığı saat 18,00`dan sabah saatlerine kadar 275  trafik kazası, 8 yaralı ile Ankara`nın kışa ne kadar  hazır olduğunun bilançosu oldu.

Belediyeler vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanması konusunda uyarırken Ankara`da kardan olumsuz etkilenen vatandaşlar konuyu sosyal medyaya taşıdı. Kar yağışının olumsuz etkilerinin yanı sıra bir çok öğrenci sevgili ve arkadaş grupları da kar yağışında Ankara parklarına akın etti. Yılın ilk kartopu savaşı, kardan adam ve kardan kadınları renkli kareler oluşturdu. 

 

Aniden bastıran kar yağışı sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Buz pistine dönen yollarda ilerlemeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyen araçlara çevreden yetişen vatandaşlar yardım etti. Yollarına devam edemeyen bazı sürücüler lastiklerine zincir taktı. Hazırlıksız yakalanan sürücüler ise araçlarını olduğu yerlerde bıraktı. Yolda kalan bir yolcu minibüsü ise yolcular tarafından kurtarıldı. Yağış nedeniyle buzlanan yollarda çok sayıda kaza meydana geldi.

ALTTAN `ISITMALI BULVAR` BUZLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Protokol yolu Kuzey Ankara kısmında yapılan elektrikle alttan ısıtmalı yol kar yağışının ardından buzlandı. Buzlanma nedeniyle onlarca araç birbirine çarptı. Kaza nedeniyle Esenboğa-Ankara istikameti bir süre trafiğe kapandı.

KAZALAR KAMERADA

Isıtmalı Bulvar`da meydana gelen ve onlarca aracın karıştığı kazanın ardından önlem alınmaması başka kazaları da beraberinde getirdi. Buzlanan yolda hızla seyreden araçlar kazalara neden oldu. Kazalar saniye saniye DHA kameralarına yansıdı. İçinde bir ailenin olduğu otomobil önce bir araca sonrada bariyerlere çarptıktan sonra kayarak yan şekilde durdu. Aracın içinden çıkan vatandaşlar kazanın şokuna girdi. Bu kazanın ardından başka bir otomobil, daha önce kaza yapan araçlara çarptı. Savrulan araç bariyerlere çarparak durabildi.

Ankara Büyükşehirden yapılan açıklamada alttan ısıtmalı yolda olan kazaların suçlusu araç sürücüleri ilan edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hafta sonu Başkent’i etkisi altına alan kar yağışı sonucu Esenboğa Yolu’nda meydana gelen kazalara ilişkin açıklama yaptı.  Esenboğa Yolu’nun Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunan alttan ısıtmalı yol bölümünde, buzlanma nedeniyle kazaların meydana geldiğine ilişkin bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden yetkililer, “Sözkonusu kazalar 3,5 kilometre uzunluğundaki alttan şerit ısıtmalı Kuzey Ankara yolunda meydana gelmemiştir. Yolun bittiği ve alttan ısıtmanın bulunmadığı bölümde meydana gelen kazalar, hızlı ve kontrolsüz giden araçlar nedeniyle yaşanmıştır” dediler.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı