Kazan Belediye hizmetlerinde duble yapıyor

Kazan Belediye hizmetlerinde duble yapıyor

Ankara´nın Kazan İlçesi yeni bir futbol sahasına kavuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kazan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fifa standartlarında sentetik futbol sahası açılışı yapıldı.

Açılış törenine Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Eski Belediye Başkanı Yusuf Fideantek, Kazan Spor eski ve yeni yöneticiler ile yüzlerce sporcu ve aileleri katıldı. Sahada Kazan Belediyesi U13 Futbol Takımının kendi aralarında yapacağı müsabakası için hakem düdüğünün ardından meşin yuvarlağı ilk vuruşu Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk birlikte yaptı.  

İki bölümden oluşan spor kompleksinin birinci kısmı olan 2 bin kişilik tribünü ve donatıları olan sentetik futbol sahası ve koşu parkurunun toplam maliyetinin 1 Milyon Lira´yı bulduğu tahmin ediliyor. Spor kompleksi ikinci kısmında ise yapımı devam eden tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları bulunuyor. Kompleks tamamlandığında toplam 45 bin metrekare alana kurulmuş olacak. Toplam maliyeti 2 Milyon Lirayı bulan spor kompleksi için ilk kazma futbol sahası için 2 ay önce vurulmuştu. İki ayın sonunda Kazan İlçesi, biri çim saha diğeri sentetik saha olmak üzere iki futbol sahasına kavuşmuş oldu. Yüzme havuzlarının ardından Hizmetlerinde duble giden Kazan Belediyesi İki açık basketbol sahası, iki açık voleybol sahası ve iki açık tenis kortu sahası için de çalışmalarına devam ediyor.    

Açılış töreninde konuşan Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz “Belediye Başkanımız´la 17 yıl önce çıktığımız yolda bir hayalimiz vardı. Kazan´ı sosyal kültürel ve sportif yatırımlarla donatmaktı. Bugün şükürler olsun çoğunu tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kazan´da dostluk, kardeşlik, hoşgörü var  Bunun nedeni ise spora, sporcuya, geleceğimiz olan gençlerimize yapılan yatırımlardır. Genç nüfusumuz hızla artıyor. Bizim gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız için onları  sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımamız için onlara yatırım yapmamız gerekiyor. Bunun en güzel yollarından bir tanesi de spor. Bu anlamda burada yapılan tesisi çok önemsiyorum. Kazanımıza, Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

“Kazan´da çok büyük başarılara imza attık ve bu başarı benim şahsi başarım değil ekibimle yaptığım çalışmanın ürünüdür” diyen Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Kazanımıza kazandırdığımız spor kompleksleri sayesinde sayıları yüzleri bulan gencimiz üniversitelere yerleşti onlarcası da uluslarası müsabakalarda ülkemizi temsil etti. 50 Bin nüfuslu bir ilçe olmamıza rağmen spora yaptığımız katkı ve desteklerden dolayı Birinci ligte, ikinci ligte ve üçüncü ligte mücadele eden takımlarımız var. Yüzlerce lisanslı sporcumuz ve yaz ile kış okullarına giden Bin´in üzerinde gencimiz var. Geleceğimiz olan çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bizim bu tür spor komplekslerine ihtiyacımız var ve yapmaya devam ediyoruz. İkincisini tamamladığımız futbol sahamız Kazan´ımıza ve Türkiye´ye hayırlı uğurlu olsun”dedi.

 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli