Kazan´a 8 şeritli yol müjdesi

Kazan´a 8 şeritli yol müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Kazan D-750 karayolunun genişletileceği müjdesini vererek, “Kazanlılar bilsin ki bugünden itibaren süreci başlatmış durumdayız” diye konuştu. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, “Kazan´a

Kazan Belediyesi´nce geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinliklerinin dün akşamki konuğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve eşi oldu. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ü makamında ziyaret eden Bakan Arslan daha sonra Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Ulu Cami avlusunda vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Arslan ve eşine, Başkan Ertürk ve eşi Meral Ertürk de eşlik etti. Başkan Ertürk ziyareti sırasında Bakan Arslan ve eşine Kazan´a özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Kazan´ın eniştesiyim

Bakan Arslan, burada vatandaşlara yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“65. Hükümetin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak 14 yıldır yaptığımız gibi bu bayrağı daha yukarıya taşımaya çalışacağız bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bu akşamın özel bir durumu var. Bu akşamın özel durumu şu, birini çevirmişler ve demişler ki nerelisin, demiş ki vallahi henüz evlenmedim. 27 yıldır evliyim, dolayısıyla 27 yıldır cevabım belli.Ben Ankaralıyım dolayısıyla Kızılcahamam´ın Kazan´ın bir eniştesi olarak bugün buradayız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum ve ne mutlu ki Kızılcahamam, Kazanlıları tanıdım, ne mutlu ki Belediye Başkanımız Lokman Ertürk dostumuzu, arkadaşımızı tanıdım. Yıllardır takip ediyoruz, gerçekten çok güzel hizmetler veriyorlar Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte. Kazan´ın çehresini değiştirdiler değiştirmeye devam ediyorlar bu konuda bizim de üzerimize düşenler var.

Süreç başlamıştır

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın bu bölgeye olan hassasiyetini biliyorum. Yaptığı çalışmaları biliyorum ve yine Başkanımızın Kazan´a verdiği sözleri de biliyorum. Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın her sözü bizim için emirdir. Biliyorum ki Kazanlıların beklediği bir müjde var. Kazanlılar diyor ki, evet büyüdük evet Ankara´ya yakınız ancak özellikle Ankara-Kazan arası yol, hafta sonları akşamları ve sabahları çok aşırı sıkışıyor, bu yolun genişleme ihtiyacı var. Kazanlılar bilsin ki bugünden tezi yok süreci başlatmış durumdayız. Genişletme sürecinde belki biraz sıkıntı yaşayacaksınız ama bittikten sonra hem Ankara´ya daha yakın olacağız. Ankara´nın da bu bölgeye kolay erişmesi lazım ki özellikle sanayi şehri Kazan´ın sanayisinin gelişmesi, istihdamın ve Kazan´ın refahının artması konusunda her şeyi yapabilelim.”

Kazan ve Ankara´ya hayırlı olsun

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, “Kazan bugün yine kazançlı günlerinden birini yaşıyor” diyerek şunları söyledi:

 “Sayın Bakanımız, çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz ve bölgemizi çok iyi tanıyan aynı zamanda çok kıymetli hemşerimiz olan birisi.  Sayın Bakanımızın çıktığı bu kutlu yolda sadece Kars, Ardahan, Iğdır değil, Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere,  Ankara ve ülkemiz için büyük bir kazançtır. Kazan´ın çok uzun yılardır beklediği ve Kazan´ı gerek refah seviyesini yükseltecek gerek yatırımların artması konusunda en büyük engellerimizden birisi olan yol sorunumuzun çözüleceği müjdesini verdi. İstanbul yolu bugünkü durumuyla sabahları ve akşamları ile hafta sonları çekilmez bir hale geliyor. Yoğunluk sebebiyle buna otoban yolu da dahil. Yıllardır Kazan halkının hatta Ankaralıların ümitle beklediği o güzel müjdeyi kendisi bizzat vermiş oldu. İstanbul yolunun diğer adıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı´nın ismine yakışır 2şeritten 4şeride çıkarılması ve o kötü görüntüsünden kurtulması için bugünden itibaren çalışmalara başlanacağını söyledi. Tüm Kazan ve Ankara´ya hayırlı olsun.”



Anahtar Kelimeler: Kazan şeritli müjdesi

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli