KAZAN?DA BU KEZ RESSAMLAR VAR

KAZAN?DA BU KEZ RESSAMLAR VAR

Kazan Belediyesi ilçenin tanıtımı için yaptığı dünyanın 7 ayrı ülkesinden 7 fotoğraf sanatçısının 7 gün boyunca Kazan`ın fotoğraflarını çektikleri "7 Cihan Kazan" projesinden sonra bu kez de dünyanın 7 ayrı ülkesinden gelen 9 ressamın yanı sıra Türkiye`de

 Bosna Hersek, Gürcistan, Filipinler, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve  Rusya`dan 29 Eylül 2013 tarihinde gelen ressamlar 4 gün süreyle Kazan`ın önemli simge ve yerlerinin resmini yaptılar. 

 

Ressamların çizmiş olduğu resimler 02 Ekim 2013 Çarşamba günü ikincisi yapılacak olan "Uluslararası Ankara Kazan ve Çevresi Halk Kültürü Sempozyumu"nun açılışında sergilenecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi Türk Dünyasından bir çok akademisyenin katılarak bildiri sunacağı Halk Kültürü Sempozyumu 5 Ekim`de sona erecek.

 

Belediyeciliğin yalnızca alt yapı çalışmalarından ibaret olmadığını hatırlatan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "yerel yönetimler öncelikli olarak içme suyu, kanalizasyon, yol açma gibi alt yapı hizmetlerini yapmakla birlikte günümüz koşullarında toplumsal yaşamın her alanında varlığını hissettirmektedir. Biz de 350 bin nüfusa göre tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Son yıllarda kültür çalışmalarına daha fazla ağırlık vermeye başladık. Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören, dünyanın 7 ayrı ülkesinden 7 fotoğraf sanatçısını konuk ettiğimiz  "7 Cihan Kazan" projemizden sonra şimdi de dünyanın 7 ayrı ülkesinden gelecek olan ressamları konuk ediyoruz. Yurt içinden de 13 adet ressam ve akademisyenimizi konuk ediyoruz. Amacımız ilçemizi en iyi şekilde Ankara`ya, Türkiye`ye ve de tüm dünyaya tanıtabilmektir. Ressamların yapmış olduğu resimler bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Ankara Kazan ve Çevresi Halk Kültürü Sempozyumu`nun açılışında sergilenmeye başlanacak. Kazan gelişmişlik sıralamasında Ankara`nın dış ilçeleri içerisinde 1. sırada, Türkiye genelinde ise 40. sırada. Bir yandan gelişirken bir yandan da kültürümüzü koruyor ve yaşatmaya devam ediyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla ilçemizin tanıtımının dışında gerek Türk dünyası devletlerinin halkları gerekse tüm dünya halklarının barış ve kültürüne hizmet etmeyi amaçlıyoruz. "şeklinde konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

16.05.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:41
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli