KAZAN?DA FABRİKA GİBİ İŞYERLERİ

KAZAN?DA FABRİKA GİBİ İŞYERLERİ

Tarımı, hayvancılığı, balı ve son yıllarda gösterdiği müthiş gelişimin yanı sıra özellikle Saray Mahallesinde kurulan fabrikalar nedeniyle sanayisi ile de adından sıkça söz ettiren Kazan?da geçtiğimiz haftasonu bir sanayi sitesinin örnek işyeri Belediye

 Tarımı,  hayvancılığı, balı ve son yıllarda gösterdiği müthiş gelişimin yanı sıra özellikle Saray Mahallesinde kurulan fabrikalar nedeniyle sanayisi ile de adından sıkça söz ettiren Kazan’da geçtiğimiz haftasonu bir sanayi sitesinin örnek işyeri Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve AK Partili milletvekilleri tarafından açıldı.

 

Kazan’ın Saray Mahallesine yapılan ve kısa adı ANSA olan S.S. Ankara Sanayicileri Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi’nin örnek işyeri açılış törenine, AK Parti Niğde Milletvekili Mükerrem Leventoğlu, Karabük Milletvekili Ali Öğüten, Artvin Milletvekili Orhan Yıldız, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ANSA Başkanı Ali Albayrak, ANSA’nın ortakları ile çok sayıda davetli katıldı.  

 

Törende bir konuşma yapan ANSA Başkanı Ali Albayrak 2006 yılında arsasını aldıkları kooperatifin imar planını 1.5 yıl gibi çok kısa sürede Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yakın ilgisi ve desteği ile tamamladıklarını belirterek,” 2008 yılında  saha tefsiye çalışmalarına başlamıştık onu da tamamladık. Örnek işyerimizi inşa ettik.Kazan üretim üssü, üretimin başkenti oluyor. Özellikle imar planı aşamasından ruhsat almamıza kadar her aşamada yakın ilgisini ve desteğini esirgemeyen, belediyeciliğin gerçekten halka hizmet olduğunu gösteren Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e, başkan yardımcılarına, İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü ile tüm belediye çalışanlarına huzurlarınızda çok teşekkür ediyor, en kısa sürede de işyerlerimizin yapımını tamamlamayı istiyorum.” dedi.

 

Sanayicilere her zaman destek olduklarını hatırlatan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Yıllar önce buradan önemli miktarda ve uygun fiyata almış olduğunuz bu arsaya şimdi güç yetmez hale geldi. Biz yıllar önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ile birlikte sanayicilerimize bir söz verdik; ‘siz yatırım yapın istihdamı artırın, işsizlerimiz iş sahibi olsunlar, bizler de sizin alt yapı çalışmalarınızı çok hızlı ve en uygun şartlarla tamamlayalım.’dedik. Sanayicilerimize sunduğumuz kolaylıklar onların buralara daha çok yatırım yapmalarını sağladı. Kazan konumu gereği otoyolların kesişme noktasında, yani Türkiye’nin her yerine yakın. Bakınız Türkiye’nin en prestijli projelerinden birisi ve ülkemizin ilk lojistik üssü olan Ankara Lojistik Üssü Kazan’da. Onlarda tıpkı sizin gibi kendi öz sermayeleri ile bu dev yatırımı gerçekleştirdiler. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapıldı. Türkiye’nin en büyük projesi olan Savunma Sanayine iş yapan tedarikçi firmaların bir araya toplanacağı Kazan Savunma Sanayi Kümelenmesi Kazan’da kuruluyor. Sizler de buraya önemli bir sanayi sitesi kazandırıyorsunuz. Gerek ben ve ekibim, gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Sayın Ali Albayrak başta olmak üzere ANSA’nın siz değerli ortaklarıyla, işyerlerinizin tamamının açılışında da birlikte olmayı umuyor, bu sanayi sitesinin size ve ülkemize hayırlı kazançlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından AK Partili Milletvekilleri, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve beraberindekiler ANSA Sanayi Sitesi’nin örnek işyerinin açılışını yaptılar.  

 

Kazan’ın Saray Mahallesi fabrikalar bölümünde toplam 180 bin metrekare alan üzerine kurulan ANSA Sanayi Sitesi’nde her biri 2000’er metrekare net arsa üzerine 1200 metrekaresi kapalı alanlı 9.5 metre yüksekliğinde fabrika gibi yaklaşık 50 adet işyeri yapılıyor. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı