KAZAN´DA İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİ AÇILDI

KAZAN´DA İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİ AÇILDI

Gazi Üniversitesi Kazan Tusaş Meslek Yüksek Okulu´nda çifte mutluluk yaşandı. Kazan Belediyesi tarafından 15 Milyon Liraya mal ettirilen ve 3 Milyon Lirasını TAI-TUSAŞ´ın destek verdiği Kazan TUSAŞ Meslek Yüksek Okulu açılışı yapıldı. Okulun açılışının ya

Okul açılışı ve öğrencilerin mezuniyet törenine Eski Başbakan Yardımcılarından ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Savunma Sanayi Müsteşar yardımcısı Köksal Liman, Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, TAI TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, ilçe protokolü, okul yönetimi ve öğrenci velileri ile Kazan´da sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Kazan Belediyesi Seymen ekibinin gösterisiyle başlayan açılış ve mezuniyet töreninde okul birincisi Raşit Tatar mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktıktan sonra okulun flamasını 1. Sınıf öğrencilerine emanet etti. Hep birlikte meslek yemini eden öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet heyecanını yaşadı. Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber tarafından törende okula yaptıkları katkıdan dolayı Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı´ya teşekkür plaketi takdim etti.

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu geçen yıl açılmış ancak bina olmaması nedeniyle geçici olarak Yıldırım Beyazıt Ortaokulu´nda eğitime başlamıştı. 2016 yılı ikinci dönem başında Bilgisayar Teknolojileri, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri, Ulaştırma Hizmetleri ile Yönetim ve Organizasyon bölümlerinde okuyan 530 öğrenci ile yeni okullarına taşınmışlardı. 

Kazan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 7 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Gazi Üniversitesi Kazan TUSAŞ Meslek Yüksek Okulu 700 bin metrekare açık alan ve 11 bin metrekare kapalı alan üzerine 8 blok olarak inşa edildi. 7 bin öğrenci kapasiteli okulda aynı anda 2000 öğrenci eğitim görebilecek. 

Törende konuşan Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler “Devlet tarafından her ilçeye meslek yüksekokulu yapımı kontrol altına alınmıştı ama Kazan´da açılan meslek yüksekokulu gerçekten büyük sanayi yatırımlarının burada olması, TUSAŞ´ın burada olması ve yapılması planlanan savunma sanayi kümelenmesini de düşünürsek son derece isabetli bir karar olduğunu görüyoruz. 20 yıla yakın Gazi Üniversitesi´nde öğretim görevlisi olarak çalışmamdan dolayı Gazi Üniversitesi Kazan TUSAŞ Meslek Yüksek Okulu´nun burada açılması benim için ayrıca bir önemi var”dedi.

“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür” diyen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Zenginlik yaratmak için ihtiyacımız olan bedensel emekten çok bilimde emek. Biz bu gerçeğin bilinci ile özellikle eğitim konusunda çok hassas davranıyoruz. Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim görmesi için Milli Eğitim Bakanlığı işidir, bizim işimiz değil demeden,  elimizi taşın altına koyduk. Eğitim kurumlarına yaptığımız ayni yatırımlarımız dışında yüksek meblağlarda nakit yardımlarda bulunduk ve bugün özlemini duyduğumuz bir devlet üniversitesinin açılışını yaparken kurulacak yeni bir üniversitenin de temelini attık”dedi.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı