Tarih: 05.09.2014 22:36

Kazan`da trafik sorunu

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıda Trafik Başpolisi Murat Tekinaslan da ilçedeki trafik durumuyla ilgili bir sunum yaptı. Tekinaslan, ilçede meydana gelen tüm kazaların % 56’sının Ankara Bulvarı ve Fevzi Çakmak Caddesinde olduğunu, bu iki caddenin güvenli hale getirilmesi, kavşaklara anayol-taliyol levhalarının konulması gerektiğini söyledi.

Kazaların % 27’sinin yaya kazası olduğunu hatırlatan Tekinaslan, “Yayaların güvenliğinin sağlanması için yeni kaldırımlar yapılması, mevcut kaldırımların iyileştirilmesi, kontrollü yaya geçitleri tanzim edilmesi, okul önlerine hız kesici fiziki engeller, bas geçli yaya geçitleri tanzim edilmelidir” dedi.

Toplantıda Araçların park edecek yerlerinin yeterli olmadığı, özellikle dükkân sahiplerinin dükkânlarının önüne gün boyu araçlarını park etmelerinden dolayı ana caddelerde trafik sıkışıklığı yaşandığı belirtildi. Öncelikle otopark sorununun acilen çözülmesi gerektiği vurgulandı. 

Toplantıda toplu ulaşımın tekrar planlanması, yaya işaretlemeleri, kavşaklardaki bitkiler ve reklam panolarının durumu gibi konular da değerlendirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —