KAZAN´IN KÜLTÜR HARİTASINI ÇIKARDILAR

KAZAN´IN KÜLTÜR HARİTASINI ÇIKARDILAR

Kazan Belediyesi yeni hizmet binasında hizmet vermeye başladı. Hayırlı olsun ziyaretlerinin ardı arkası kesilmezken Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ün son ziyaretçileri Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları oldu.

Hayırlı olsun ziyaretçileri Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü olunca getirdikleri hediyede kendilerine yakışan tarzda oldu. Kültür Müdürlüğü, ziyaretlerinde Belediye Başkanı Lokman Ertürk´e Kazan´ın sanayi, kültür, tarım ve turizm haritasını çıkartıp odasına asması için hediye etti.

Sanayi ve nüfus konusunda hızlı bir yükseliş gösteren Ankara´nın Kazan İlçesi yeni bir Belediye Hizmet Binasına kavuştu. Günün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Kazan´ın gelecek vizyonuna ışık tutacak yeni hizmet binasına geçilmesi ile birlikte Belediye Başkanı Lokman Ertürk´e ziyaretler de artarak devam ediyor. Ertürk´e, son olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli oldu. Elleri boş gelmeyen müdürlük çalışanları Kazan´ın Sanayi, turizm, kültür, tarım ve hayvancılığın haritasını çıkartıp Belediye Başkanı Ertürk´e hediye ettiler. Ankara´nın arka bahçesi olarak ta bilinen Kazan İlçesi tarihi, kültürel eserlerinin yanı sıra farklı bir doğaya da sahip. Gür ormanları ve geniş piknik alanları bulunan Kazan, yakın bir zamanda şehrin yoğun ve stresli yaşamında bunalanlarında nefes alacağı yerleşim merkezi olma yolunda hızla gelişmeye devam ediyor. Ankara´ya yaklaşık 30 Kilometre uzaklıkta bulunan ve 2004 yılında metropol ilçe statüsü kazanan ilçe, aynı zamanda Ankara´nın en geniş yeşil alanına sahip metropol ilçelerinden birisi.

Hediye edilen harita için “Başkanlık makamının böyle bir esere ihtiyacı vardı. Emek verilmiş ve güzel hazırlanmış bir çalışma” diyen Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Haritadan da anlaşılacağı üzere Kazan doğası, turizmi, kültürel eserleri, tarım ve hayvancılık yönünden çok güzel bir ilçe. Bu güzellikleri insanlarımızla paylaşmak için bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Ankara´nın yanı başında olmasına rağmen Ankara, Kazan´a çok uzak kalmış. 2004 yılından itibaren bu zinciri kırdık ve her geçen gün Ankara, Kazan´a yaklaşıyor. Kazan, Şehrin o yoğun stresli yaşamında bunalanların nefes alacağı bir yerleşim yeri. Biz bu farkındalığı ortaya çıkarıyoruz. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilşad Taş Polat ise “Daha kapsamlı bir harita için çalışmalarımız devam ediyor. Kazan´ın ayrıntılı hazırlanmış bir turizm ve kültür haritasına ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı da yakın zamanda tamamlamış olacak ve el rehberi haline dönüştüreceğiz”dedi. 



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı