Keçiören kalesine CHP´nin bayrağını dikeceğiz.

Keçiören kalesine CHP´nin bayrağını dikeceğiz.

CHP Danışma Kurulu toplantısında açılış konuşmasını yapan Keçiören İlçe Başkanı Serdar Kendir; birbirimizi dinleme ve geleceği kurmaya yönelik bir yol hazırlığı, bir yol arkadaşlığına çıkarken, kısa süre sonra yapılacak yerel seçimlerde Keçiören kalesin

Kendir bu sebeple tüm arkadaşlarımız konuşma yapacaklar, fikir ve düşüncelerini paylaşarak, yarınlara dair bir yol haritasını hep birlikte çıkarmamızı sağlayacaklardır.Biz Keçiören Örgütü olarak, yılbaşından itibaren erken seçim olma ihtimalini tespit ederek, belediye seçimlerine hazırlık aşamasında parti gruplarımız, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz ve partiye emek veren tüm arkadaşlarla oylarımızı yükseltmek amacıyla sahada çalışmaya başladık. 100.000 adet broşürü ev ev dolaşarak dağıttık. Daha sonra Cumhurbaşkanı adayımızın ve milletvekili adaylarımızın da katılımıyla gelişen seçim sürecinde; 24 Haziran akşamı 121.000 oy alarak bölgemizden iki milletvekilinin çıkmasını ve seçimin 1801 sandığımızda sağlıklı yapılmasını sağladık. Ancak Türkiye ve Ankara genelinde ve Keçiören´de partimizin oylarının 3 ila 7 arasında bir oranda İYİ Parti ve HDP´ye çeşitli gerekçelerle verildiğini tespit ettik. Önemli olan yapılan bu seçimden gerekli sonuçları çıkararak, demokrasi mücadelemizin çıtasını her alanda yukarı çekerek devam etmektir.

Kendir Asıl sorun ve hayati mesele; 16 Nisan ve 24 Haziran seçimleri sonuçları ile sistem-rejimin, “tek adam” rejimine çevrildiği ve bu süreçte Cumhuriyetin kurucu değerlerinin yok edildiği, kurumlarının içinin boşaltıldığı, ifade özgürlüğünün, adaletin, liyakatin, eğitimin, kadınlarımızın ve gençlerimizin geleceğinin kaybedildiği bir sürece girmiş bulunmamızdır. OHAL, adaletsizlik, zam, zulüm, yoksulluk, talan-rant ve gerici bir anlayışla ülkeyi yönetiyor, bu hal içinde de ekonomiyi yönlendirmeye çalışıyorlar. “15 Temmuz, FETÖ, PKK, Terör Örgütleri” diyerek halkı baskı altına alarak, farklı algılar yaratarak halkı oyalıyorlar. FETÖ; tam dibinden bir NATO örgütlenmesidir. PKK; tam dibinden bir Avrupa Birliği örgütlenmesidir. 1950-1960´lardan yapılan bu organizasyonlar, asıl meselenin kişi veya cemaatlerden ziyade bunları oluşturan emperyalist sistemin emellerine hizmet ettiğini görmek gerekiyor.

“biz” olursak başarılı oluruz.

Kendir Öğretilmiş çaresizliğe asla boyun eğmeyeceğiz. Tüm bu sorunlar karşısında hayıflanmak ve dertlenmek, aydın, yurtsever insanların yapacağı iş değildir. Bu ülkenin kuruluş tarihindeki felsefeyi bilerek, çözüm üreten bir anlayışla, toplumun refahı için mücadele etmek boynumuzun borcudur. Başta CHP olmak üzere demokratik Cumhuriyetten yana olan bütün siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, gençlerimiz, kadınlarımız, toplum olarak hepimiz bir noktada birleşip konumlanmak ve ortak bir cepheyi oluşturmaktan başka bir çaremiz yoktur, diyoruz. Bunları yaparken de sol ve sosyal demokrat değerlerimize sahip çıkarak “biz” olursak başarılı oluruz. Parti örgütlerimizi kurumsal olarak güçlendirmeli, yoldaşlık hukuku ile mücadele etmeliyiz.Biz Keçiören Örgütü olarak, yerel seçimler için 51 mahallemizi gezerek, sorun, eksik, öneri, yeni proje anlamında gerekli tespitlerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ve 51 mahallemizde seçimlerde kadın aday çıkarmaya öncelik vereceğiz.

Kendir kimseyi ötekileştirmeden, katılımcı bir anlayışla, eksikleri gidererek, “Demokrasi, Cumhuriyet, adalet, özgürlük, hakça paylaşım” diyenlerle Türkiye´nin geleceği için demokrasi seferberliğini başlatıyor ve sefer emrini bu toplantıyla vermiş kabul ediyoruz. Yerel seçimlerde Keçiören´den başlayarak Ankara´da seçimleri kazanıp, özgürlüğün ve demokrasinin bayrağını Ankara Kalesi´nin burçlarına dikmek ve İzmir´in dağlarında açan çiçeklerin, Anadolu´nun bütün dağlarında açması için sizleri mücadeleye çağırıyor ve Danışma Kurulu´na, yapıcı-olumlu geçmesi dileğiyle saygılar, sevgiler sunuyorum.

Danışma Toplantısına CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Millet vekili Murat Emir,parti meclis üyesi Semra Dinçer,belediye meclis üyeleri ,Muhtarlar,STK Başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Haber: Betül SAYIN



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı