KEÇİÖREN KURBAN BAYRAMI`NA HAZIR

KEÇİÖREN KURBAN BAYRAMI`NA HAZIR

Keçiören Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Ovacık ve Bağlum semtlerinde kurduğu modern kurbanlık satış alanlarıyla, vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir şekilde kurbanlık alışverişlerini yapabilmeleri için tüm imkanlarını seferber etti.

 Bu yıl Ovacık semtinde 700, Bağlum semtinde ise 73 adet olmak üzere toplam 773 adet çadırın bulunduğu alanlarda sosyal tesislerden güvenliğe kadar her türlü ihtiyaç düşünülerek hizmet veriliyor. Etrafı tel örgüyle kapatılan kurban satış alanlarının giriş-çıkış kapılarında ise kontrol noktaları bulunuyor. Alanların güvenliği ise 24 saat görev yapan zabıta personeli ve özel güvenlik görevlileri tarafından sağlanıyor.

 

ÖZEL BROŞÜR DAĞITILIYOR
Kurbanlık alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlar ile ilgili hazırlanan el broşürleri dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Kurbanlık satış alanlarında ayrıca satıcıların ve alıcıların ihtiyaçları için farklı noktalara kurulan tuvaletler ile 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri yer alıyor. Bunun yanısıra kurban satıcıları ile kurbanlık almaya gelen vatandaşların yararlanabileceği hizmet çadırı, mescit ve 3 bin araçlık otopark da alanda bulunuyor.

 

KURBANLIKLARA GEBELİK TESTİ 
Kurban satış alanına getirilen tüm kurbanlıkların kulak küpe numaralarına göre şap aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye`de bir ilk olarak başlatılan ve bu yıl da uygulanan ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testine tabi tutuluyor. Alanlarda bulunan görevlilerce gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile  yaşları küçük hayvanlar, kurban satış alanlarından çıkarılarak satışına izin verilmiyor. Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinleri kurulan alanlarda veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra birer adet ambulans da hizmet veriyor.

 

SAATTE 180 KURBAN KESİLİYOR

Ovacık semtindeki Keçiören Belediyesine ait tesisler içerisinde bulunan kurban kesimi için de iki tane mezbahanesi bulunuyor. Saatte 180 adet kurbanın kesildiği modern mezbahanede günde bin adet kurban kesimi yapılabiliyor. Mezbahanelerin yanı sıra kurbanlıklarını kendilernce kesmek isteyen vatandaşlar Keçiören Belediyesi tarafından belirlenen ve dini vecibelerin yerine getirilmesi amacıyla imamlarında bulunacağı değişik semtlerdeki 12 adet kapalı semt pazar yerinde de kurbanlarını kesebilecekler.

Kurban satış merkezlerinde kurban satıcıları ve kurbanlık almaya gelen vatandaşlar için her türlü ihtiyacı dikkate alarak çeşitli düzenlemeler yaptıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların kurbanlıklarını satın alırken herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

 

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK

Kurban satış alanlarının tüm ihtiyaçları barındırdığını belirten Başkan Ak, "Keçiörenlilerin Kurban Bayramı`nı huzur içerisinde geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler" dedi. Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden Başkan Ak, Kurban Bayramı süresince zabıta ve nöbetçi veteriner hekimlerin görev başında olacağına dikkat çekti. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda kurbanlık alışverişlerini ve kesim işlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Ak, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Gönül rahatlığı içerisinde kurbanlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilirler" diye konuştu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli