KEÇİÖREN ZABITASI ÖRNEK OLDU

KEÇİÖREN ZABITASI ÖRNEK OLDU

Keçiören Belediyesi Zabıtası yenilikçi uygulamalarıyla hem yurtiçinden hem de yurtdışından birçok belediyeye örnek oluyor.

 Keçiören Zabıtası’nın çalışmalarını örnek alanlar arasında Irak İslam Birliği, Sudan Hartum Belediyesi ve Umman Mascat Belediyesi de yer alıyor.

 

Keçiörenlilerin sağlık ve huzurunu korumak amacıyla iş yeri denetimlerini titizlikle sürdüren Keçiören Belediyesi Zabıta ekipleri, semt pazarlarında başlattığı logolu sticker uygulaması ile vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Zabıta ekipleri, ilçede haftanın her günü değişik mahallelerde kurulan 39 semt pazarındaki pazar esnafı ile terazi kullanan diğer tüm esnafların kullandığı elektronik terazileri kontrol ve muayene ederek yerinde damgalıyor. Gerçekleştirilen kontrol ve muayeneler sonucu uygunluğu tespit edilen teraziler damgalandıktan sonra üzerine de Keçiören Belediyesi logolu sticker yapıştırılarak alışveriş güvenilirliği sağlanıyor.

TERAZİLER İÇİN VERİ TABANI

Türkiye’de ilk olarak Keçiören Belediyesi’nin terazi kullanımına ilişkin veri tabanı oluşturduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, “Böylece kontrol ve denetim faaliyetlerini tüm ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde kayıt altına aldık. Vatandaşlarımızın alışveriş güvenliğini daha da artırmak amacıyla ticari faaliyette kullanılan terazilerin kontrol ve denetiminde şeffaflık sağlayacak sticker uygulaması büyük ilgi gördü. Kontrol ve damgalama işlemi biten terazilerin vatandaşlarımızın kolayca görülebilecekleri kısımlarına yapıştırılan sticker’lar kontrol ve denetim altındaki terazileri, kontrolsüz terazilerden ayırmayı sağlıyor, otokontrolün gelişmesine ve tüketicinin bilinçlenmesine büyük katkıda bulunuyor” dedi. Logolu sticker’ların Keçiören ilçesindeki ölçü tartı aletlerinin güvenilirliğini simgelediğini ve vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını sağladığını kaydeden Başkan Ak, “Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yapmakta olduğu tüm uygulamalar, yurtiçinden birçok belediye tarafından örnek alındığı gibi yurtdışında da  büyük ilgi çekiyor. Irak İslam Birliği, Sudan Hartum Belediyesi, Umman Mascat Belediyesi bunlardan birkaçı” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli