KEÇİÖREN`DE 10 BİNDEN FAZLA VELİYE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

KEÇİÖREN`DE 10 BİNDEN FAZLA VELİYE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ankara - Çankaya Belediyesi, Ankara`nın başkent oluşunun 89. yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. 13 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından başkent olarak kabul edilen Ankara`nın başkent oluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsa

 Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) tarafından velilere ve öğretmenlere yönelik "Anne Ben Okula Başladım" isimli paylaşım seminerleri düzenlendi. Okula başlama süreci ile ilgili eğitimlerin yer aldığı seminerlere on binden fazla veli katıldı.

Eğitim alanında farklı proje ve hizmetleriyle öne çıkan Keçiören Belediyesi, birinci sınıfa başlayan çocukların velilerine ve öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri düzenledi.  "Anne Ben Okula Başladım" isimli paylaşım seminerleri Keçiören`deki 56 ilkokulda gerçekleştirildi. Her okulda ayrı olarak düzenlenen seminerlere veliler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. On binden fazla velinin katıldığı seminerlerde, okula başlayan çocuklarda özgüven ve uyum, aile ve çocuk arasındaki iletişim, okul hayatına uyum, okul korkusunu yenebilme, okula başlama sürecinde anne babalara düşen görevler, çocukların gelişim özellikleri, okul başarısında ailenin rolü  gibi konularda paylaşımda bulunuldu.

Keçiören Belediyesi`ne bağlı uzmanlar çocukları kadar heyecanlı olan velilere okul döneminde televizyon izleme, oyun oynama ve ders çalışma etkinliklerinin planlamasıyla ilgili de bilgiler verdi. Velilere eğitim seminerini destekleyen bilgilerin bulunduğu kitapçık dağıtıldı. Eğitim seminerlerinde, Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) uzmanları velilerin sorularını da cevaplandırdı.

Eğitim seminerleriyle okula başlama sürecindeki öğrencilerin velilerine yardımcı olduklarını kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi`nin (ÇODAM) çocuk ve gençlerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Başkan Ak, seminerlerin veliler için önemli bir çözüm kaynağı olduğuna dikkat çekerek Keçiören Belediyesi`nin eğitim öğretim yılı boyunca farklı çalışmalarla velilerin ve öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Çocuk gözüyle dünyaya bakmak, çocukla birlikte hareket etmek, çocuğun gelişimine katkıda bulunmak ve meraklı, hevesli, yaratıcı nesillere öncülük etmek amacıyla hizmet veren Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi`nden yararlanmak isteyenler 361 0 100  ve 361 0 200 numaralı telefonlardan ulaşarak ücretsiz hizmet alabiliyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu