KEÇİÖRENDE KURBANLIKLARA ÜCRETSİZ GEBELİK TESTİ

KEÇİÖRENDE KURBANLIKLARA ÜCRETSİZ GEBELİK TESTİ

Keçiören Belediyesi Ovacık ve Bağlum mahallelerinde kurduğu kurban satış alanlarında dişi kurbanlıklara ücretsiz gebelik testi uyguluyor.

 Kurban satış alanlarına getirilen kurbanlıklar, satış yerlerine girmeden önce oluşturulan kontrol noktalarında, veteriner ve zabıta tarafından kulak küpe numaralarına göre şap aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilerek alana alınıyor.

 

Aldığı kurbanlığın gebe olup olmadığından kuşkulanan vatandaşlarımızın bu şüphelerini ortadan kaldırmak amacıyla Keçiören Belediyesi tarafından “Türkiye`de bir ilk” olarak başlatılan ve bu yıl da uygulanan ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce ücretsiz gebelik testine tabii tutuluyor. Gebe veya yaşı küçük olduğu tespit edilen ve kurban olma vasfına sahip olmayan hayvanların satışına izin verilmeyerek alan dışına çıkarılması sağlanıyor.

KURBAN YAKALAMA TİMİ HAZIR

Kurban satış ve kesim alanlarının vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde dizayn edildiğini  belirten Keçiören Belediye Başkanı  Mustafa Ak, "Keçiörenlilerin Kurban Bayramı`nı huzur içerisinde geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış ve kesim yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler" dedi. 

Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin aksatılmadan yapıldığını kaydeden Başkan Ak, Kurban Bayramı süresince zabıta ve nöbetçi veteriner hekimlerin yanı sıra, kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturulan kurban yakalama timinin de görev başında olacağına dikkat çekti. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda kurbanlık alışverişlerini ve kesim işlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların ara verilmeden devam ettiğini vurgulayan Başkan Ak, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Keçiören’de  gönül rahatlığı içerisinde kurbanlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilirler" diye konuştu.

Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinleri kurulan satış alanlarında veteriner  hekimler ile sağlık ekibinin  yanı sıra birer adet ambulans da hizmet veriyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı