KEÇİÖREN`DE MUHARREM AYI İFTARI

KEÇİÖREN`DE MUHARREM AYI İFTARI

Keçiören Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığı programda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ?Sevgili canlarımızı, dostlarımızı aynı sofrada görmekten büyük

 Keçiören Belediyesi tarafından İslam dünyası için kutsal sayılan Muharrem ayı nedeniyle iftar programı düzenlendi. Keçiören Halil İbrahim Sofrası`ndaki iftara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, Alevi Bektaşi derneklerinin yönetici ve üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programda Mehmet Güçlü Kuran-ı Kerim tilaveti okurken Mustafa Bektaşoğlu tarafından dua edildi.

Programda bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Muharrem ayı içerisinde İslam tarihindeki önemli olayların yaşandığını belirtti. Hicret ve Kerbela olaylarının da bu ay içerisinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Ak, "Muharrem ayı İslam tarihi içerisinde birçok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu ayda yaşanan olaylardan iki tanesi ön plana çıkıyor. Bunlardan bir tanesi iki cihan serveri Hz. Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretidir. İslam’da dönüm noktası olacak Hicret olayı hicri takvimin de yılbaşı olmuştur. Dolayısıyla Hicri yeni yılının tüm dünya Müslümanlarına ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bir başka önemli olay ise İslam tarihi içerisinde ümmetin yüreğine bir hançer gibi saplı olan hiç olmasını istemediğimiz Kerbela olayıdır. Kerbela’da iki cihan serveri Hz. Muhammed’in (SAV) sevgili biricik torunu Hz. Hüseyin’in ve onun yolundakilerin şehit olması da Muharrem ayı içerisinde yaşanmıştır. Bu olayları, bugünkü Müslümanlar olarak tarihte ibret almamız gereken olaylar şeklinde görmemiz lazım. Bu tür olaylar inşallah bir daha yaşanmaz. Biz aynı dine inanan aynı Allah’a, aynı peygambere, aynı kitaba inanan İslam dininin birer evlatlarıyız ve bununla gurur duyuyoruz. Bundan dolayı burada bulunan herkes kardeştir. İslam tarihi içerisinde birliğimizi ve beraberliğimizi artıracak her türlü çalışmayı hepimizin üzerine düşen görev olarak görmemiz ona göre hareket etmemiz lazım. Bu açıdan ben sevgili canlarımızı, dostlarımızı aynı sofrada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi Allah bozmasın” dedi.

“Ayrılıklar Değil Birlikteliklerimiz Üzerine Beraberliğimizi İnşa Edelim”

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Ak, “Biz ayrılıklar üzerine değil birlikteliklerimiz ortak görüş ve düşüncelerimiz üzerine beraberliğimizi inşa edelim. Türkiye olarak Türkiye’de yaşayan her insanın değerli olduğunu öteki olmadığını bu ülkenin temel unsuru kabul ederek yaşamamız ve bununla beraber övünmemiz ve geleceğe böyle adımlar atmamız lazım. Bizlerin bu ülkenin birer fertleri olarak bir başkasının üzerinde tahakküm kurmadan bir başkasının dilinden, dininden, inancından bir ayrım gözetmeksizin hepsini birer kardeş olarak görüp kucaklamamız ayrılıkları gündeme getirmemiz gerekiyor. Herkes kendi yaşadığı bölgesinde bu düşüncede hareket ederse uzlaşı ortaya çıkar, birlik ve beraberlik o zaman ortaya çıkar. Bu açıdan bugünkü buluşmamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Bugünün değerini anlamamız, kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“Keçiören’de Yaşayan Tüm Canlara Hizmeti Hakka Hizmet Olarak Görüyoruz”

Keçiören’de yüzde 42lik oy oranıyla seçildiğini hatırlatan Başkan Ak, yüzde 58’lik kısmı hiçbir zaman unutmadıklarını ifade etti. Seçildikleri günden bu yana bütünleştirici bir anlayışla kimseyi ayırt etmediklerini vurgulayan Başkan Ak, “Göreve gelirken Ak Parti’den bir aday olarak seçildim. Yüzde 42 oy oranıyla göreve başladım. Yüzde 58’lik kısmı unutmadım. Keçiören’de hiçbir zaman ayrım gözetmeksizin bana oy vermiş vermemiş herkese eşit olarak hizmeti götürmeyi bir vazifemiz olarak gördük. Ona göre hareket ettik,  bundan sonra da öyle devam edeceğiz. Biz hiçbir dini inanç, fikir ayrımı gözetmeksizin tüm yüzde yüz Keçiören’e hizmet için varız. Keçiören’de yaşayan tüm insanlara tüm canlara hizmeti biz hakka hizmet olarak görüyoruz Bununla da tüm insanlarımızı vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Bu anlayışımız bizim şiarımızdandır. Bizi kırmayıp gelen herkese tüm canlara teşekkür ediyor, Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz” dedi.

Dernekler adına konuşan Gökhan Kalyoncu ise "Bütün canları bir sofra etrafında görmekten büyük bir mutluluk duydum. Biz ayrılıklarda değil beraberlikte birlikte olmalıyız. Ehlibeyt sevgisinin bizleri buluşturması çok önemli" şeklinde konuştu.

Dernek yöneticileri ve vatandaşlar da iftar yemeği ve kendilerine verdiği desteklerden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak` a teşekkür etti. İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı