KEÇİÖREN`DE TÜRKÇE SEVDASI KONFERANSI

KEÇİÖREN`DE TÜRKÇE SEVDASI KONFERANSI

Keçiören?de ?Bizimki Türkçe Sevdası? başlıklı bir konferans veren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkçe?nin son derece güçlü ve estetik bir dil olduğunu belirterek ?Herkes dilimizin sevdalısı

 Keçiören Belediyesi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın dinleyicileri arasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara İl Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Yıldız Kara,  AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi de yer aldı.

SORUN TÜRKÇE’Yİ KULLANANLARDA

Ekrem Erdem, konuşmasına Dil Bayramı nedeniyle düzenlediği bu konferanstan ötürü Başkan Mustafa Ak’a teşekkür ederek başladı. İnsanın değerinin dili kadar olduğuna dikkat çeken Erdem, “İyi insan dilini iyi kullanır, kötü insan dilini iyi kullanamayandır. Milletleri birbirinden ayıran dildir. Bütün milletler diline gereken değeri verir. Önem vermeyenler millet olma vasfını kaybeder” düşüncesini dile getirdi. İnsanı insan yapan ve diğer mahluklardan ayıranın dili olduğunu söyleyen Erdem, Türkçe’ye gereken önemin verilmediğini vurgulayarak “Türkçe dün de bugün de en güçlü dillerdendir. Tarihi derinlikleri olan, 5-7 bin yıldır konuşulan bir dildir. Bin 500 yıldır da yazılıyor. Türkçe’nin bir sorunu yok. Türkçe’yi konuşanlar da sorun var” diye konuştu.

ALINAN KELİMELERİ “KENDİNİN” YAPMAK

Erdem, Türkçe’nin hemen her dönemde birden çok devletin resmi dili olduğunu ve ana dil olarak yaygın biçimde konuşulduğunu belirterek “Türkçe konuşan sayısı bakımından beşinci büyük dildir. Türkçe’nin önemli özelliklerinden bir tanesi de diğer diller ile sağlıklı iletişim kurmaya elverişli olmasıdır. İlkel dillerin dışında bütün diller dışarıdan kelime alır. Türkçe de kelimeler alıp kelimeler vermiştir. Alınan kelimeleri kendinin yapmaktır önemli olan. Aldığın kelimeleri kendinin yapabiliyorsan büyük birisindir. Bugünün sorunu alınan kelimeleri kendinin yapamamaktır” dedi. Türkçe’nin kurallı bir dil olmasının öğrenilmesini kolaylaştırdığını kaydeden Ekrem Erdem, “Yabancı kelimeleri orjini ile aldığımız zaman dili bozuyor. Yabancılar, dilimize dışarıdan bakanlar dilimizi hoyratça kullandığımızı görüyorlar. Bizler maalesef dilimizi tanımıyoruz. Bizi biz yapan dilimize önem verelim” çağrısında bulundu.

 

EN KÖTÜ DİL SOSYAL MEDYADA

Her vatandaşın Türkçe’yi iyi kullanmak zorunda olduğunu savunan Erdem, “İnsan dilinin altında gizlidir” Hadis-i Şerif’ini hatırlatarak “Türkçe barış dilidir. Kendinizi, çocuğunuzu, eşinizi ve çevrenizi seviyorsanız sıfırdan Türkçe’ye başlamak lazım. Bizler bizden önceki neslin eseriyiz. Gelecek nesil de bizim eserimiz olacak. Çocuklarımıza gerekirse özel dersler vererek Türkçe’yi öğretmemiz lazım. Çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamalıyız. Şu anda en kötü dil maalesef sosyal medyada kullanılıyor” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, son derece güçlü ve estetik bir dil olan Türkçe’nin okunduğu gibi yazılması ve yazıldığı gibi okunması gerektiğine işaret ederken, “Herkes dilimizin sevdalısı olmak zorundadır. Dil şuuru önemlidir. Bu konuda duyarlı olalım. Türkçe sözlük kullanarak dil hazinemizi genişletelim. Aynı zamanda ‘Bizimki Türkçe Sevdası’ adlı kitabımızı okumanızı diliyorum” mesajlarını verdi.

Konuşmasının ardından Başkan Ak, Ekrem Erdem’e KEÇMEK öğrencilerince yapılan çini tablo hediye etti. Daha sonra Erdem ve Ak ücretsiz dağıtılan kitaplarını imzaladı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli