Kendilerini Hakim, Savcı Yerine Koyuyorlar

Kendilerini Hakim, Savcı Yerine Koyuyorlar

Digitürk yayın platformundan bazı basın kuruluşlarının çıkartılmasını Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, LDP Genel Başkanı Cem Toker ve CHP´li Barış Yarkadaş´ eleştirdiler.

Kamalak: İktidarın Pisliklerini Kamuoyu Nereden Öğrenecek?

Basına uygulanan baskıları kabul etmediklerini belirten Kamalak, “Basın alabildiğine özgür olmalı. Çünkü başta bir iktidar var. Basın özgür olmazsa iktidarın hele hele demokratik sistemin tam olarak gelişmemiş olduğu ülkelerde iktidarın yolsuzluklarını çok af edersiniz pisliklerini kamuoyu nereden öğrenecek.” diye sordu.

Kamalak, basın kuruluşlarına yapılan baskılar ve son olarak yayın platformu Digitürk´ten savcılık yazısıyla bazı televizyon kanallarının platformdan çıkartılmasını nasıl yorumlamak lazım? şeklindeki soruyu cevapladı. Parti olarak tüm insanların özgür olmasını istediklerini vurgulayan SP Genel Başkanı, basının daha da özgür olması gerektiğini vurguladı.

Berberoğlu: Kendilerini Hakim, Savcı Yerine Koyuyorlar

 (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, özel şirketler, bankalar, operatörler, dijital platformların kendilerini hakim, savcı, jüri yerine koyarak kararlar verdiğini belirterek, "Medya üzerinde ayrıma gidiyor. Bu kabul edilebilir bir konu değil. Bu ülkenin kanunları var. Halkın da habere ulaşma özgürlüğü var. İstediği kanalı seyretme, istediği gazeteyi okuma hakkı var. Bunun önüne çıkarılacak bütün engeller çiğneyip geçilmelidir." dedi.

Toker: Ortaçağ Zihniyetinin Devamı

 LDP Genel Başkanı Cem Toker, Digitürk´ün bazı kanalları platformundan çıkarmasına tepki göstererek, “Televizyonlara sansür demek Ortaçağ zihniyetinin devamı demek. Televizyon engellemek, köşe yazarlarını kapının önüne koymak, medya patronlarını sindirmek, faşistlerin kitap toplayıp yakmasının Yeniçağ´a ayak uydurulmuş versiyonudur." dedi.

Yarkadaş: Yumurcak Tv´den Korkan Bir İktidar

CHP´li Barış Yarkadaş´tan Digiturk´ün Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV´ye yönelik sansürüne tepki gösterdi.

"Samanyolu, Bugün Tv ve Kanaltürk, Digiturk´ten keyfi bir biçimde çıkarıldı. Tam bir zorbalık örneği.. Soruşturmanın bahane edilerek kanalların Digiturk´ten çıkarılması zorbalıktan başka bir şey değildir. Digiturk bu kararı, talimatla görev yapan savcılığın isteği üzerine almış



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı