Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Sincan’da Kentsel Dönüşüm başlıyor. Yıllardır kanayan yara haline gelen Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerine sonunda neşter vuruluyor. 3 yıldır devam eden çalışmalar sonunda proje tamamlandı ve Sincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aras

İmza töreninde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan “Sincan bu projeyle Ankara’nın yıldızı olacak.” dedi.

Göreve geldiği  günden itibaren Sincan’a gözle görülür  elle tutulur bir projeye imza atmayı başardı. Türkiye Haritasında Sincan’ın yerini bile bulamayacak kadar Sincan’a yabancı olan belediye başkanı Mustafa Tuna geçen beş yılı Sincan’ın cadde ve sokaklarını öğrenmekle geçirdiğinden Sincan’da faaliyet gösteren hiçbir sivil toplum kuruluşu ve hemşeri derneklerinin varlıklarının dahi farkında değilken ustalık döneminde Saraycık  ve Ulubatlı Hasan Mahallelerinin dönüşümü için çaba sarf en Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna nihayet Sincan’a hizmet babında bir imza atmayı başardı. Hem Saraycık hem de Ulubatlı Hasan Mahallelerinin Kentsel Yenileme projeleri tamamlandı ve Sincan Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi imza için masaya oturdu.

2 bin 836 hak sahibinin olduğu ve 4 milyon 840 bin metrekare proje uygulama alanına sahip Saraycık bölgesine ise 6 bin 207 konut, 96 dükkan, 1 AVM, 5 sosyal tesis, 9 cami, 6 okul 2 Pazar yeri ve 1 hastane planlarken Başkan Tuna, hak sahiplerinin hak edişlerinin hangi kriterlere göre belirlendiği hakkında yeterli bilgi vermedi.

 “Rant Bekletimiz Yok”

Sincan’ı farklı bir çehreye kavuşturacağını söyleyen Tuna; projeyle alt yapısı, binaları, sosyal alanları örnek bir şehir kurulacağını, sessiz, titiz ve yoğun bir çalışmanın sonucunda imza aşamasına geldiklerini ifade etti. ‘Ne bizim Belediye olarak ne de TOKİ’nin buradan bir rant veya kâr beklentimiz yok.’ ifadesinde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; proje tamamlandıktan ve 2 bin 836 hak sahibi yerleştikten sonra ortaya çıkacak 3 bin 371 konut fazlasının akıbetinin ne olacağı hakkında kamuoyunu bilgilendirmedi.

Kentsel Yenileme çalışmalarının programlı olarak vatandaşa anlatılacağını vurgulayan Tuna, hak sahipleri ile anlaşma sıkıntısı yaşayacağını düşünüyor olmalı ki “Gönül ister ki yarın görüşmeler tamamlansın…Fakat vatandaşımızın her birinin onayı olmadan çalışmalara başlayamayız. O yüzden ne kadar hızlı onay süreci gerçekleşirse çalışmalarda o kadar hızlı başlayacaktır.” dedi.

Sincan Projesinin TOKİ için oldukça önemli olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bizde Sincan’a ayrı bir önem veriyoruz. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için biz de elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Yenileme etap etap gerçekleşecek. Bin 964 hak sahibinin bulunduğu Ulubatlı Hasan Mahallesine 5 bin 311 konut 187 işyeri 1 alışveriş merkezi, 1 sosyal tesis 2 cami, 2 okul, 1 kapalı Pazar yeri ve 1 tane de sağlık tesisi yapılacağını belirtti.

 



Niyazi Demir
5.02.2015 00:04:46
ulubatlı Hasan Mah ketsel dönüşüm doğmadan öldü Allah rahmet eylesin

Anahtar Kelimeler: Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli