KERKÜK KRİZİNİN KRİTİK İSMİ SALİHİ’DEN ANKARA ÇIKARTMASI

KERKÜK KRİZİNİN KRİTİK İSMİ SALİHİ’DEN ANKARA ÇIKARTMASI

Vakfın Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz ve beraberindeki yöneticiler ile gerçekleştirilen görüşmenin akabinde ikili, hizmet binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

25 Kasım’da asayişin Peşmerge’ye devredilecek olması nedeniyle suların yeniden ısındığı Kerkük şehrinin kritik isimlerinden olan ve Irak Türkmenlerinin liderlerinden Milletvekili Erşat Salihi, bir dizi görüşme gerçekleştirmek amacıyla Türkiye’ye geldi.

Salihi’nin ziyaretleri kapsamında uğradığı duraklardan biri de Alparslan Türkeş Vakfı oldu. Vakfın Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz ve beraberindeki yöneticiler ile gerçekleştirilen görüşmenin akabinde ikili, hizmet binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Salihi, kadim bir Türk şehri olarak nitelendirdiği Kerkük’teki Türk varlığını korumak ve yaşatmak gayesiyle mücadeleye devam edeceklerini dile getirirken bu noktada Türkiye’den görecekleri desteğin de hayati önem arz ettiğini vurguladı.

Salihi’nin ardından söz alan Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Yılmaz ise 25 Kasım’da atılacak adımı ‘kirli bir tiyatro ve emperyalist projenin kanlı emeli’ olarak nitelendirerek şiddetle reddettiklerini söyledi.

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Alparslan Türkeş’in Irak Türklüğüne ve özellikle Kerkük’e özel bir önem atfettiğine değinen Yılmaz, sözlerine “Dört yıl önce Türk devletini ayağa kaldıran ve harekete geçiren irade bizim irademiz, yani Türk milliyetçisi irade idi. Bu irade dün olduğu gibi bugün de ayaktadır ve dün olduğu gibi bugün de Türk devletini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek gayesiyle yetkililere sesleniyoruz; 2017 yılında Kerkük meselesini “ulusal güvenlik meselesi” olarak nitelendiren duruş, 2021 yılında da terkedilmemeli ve korunmalıdır. Saddam döneminde tutuklanan, idam edilen Türkmen aydınları hatırlamak lazımdır! Bölgenin Türkmen varlığı lehine olan demografik yapısını değiştirmek adına tetiklenen suni göç dalgalarını unutmamak lazımdır. Çünkü bütün bunlar işte bugünün hazırlığıydı! Bunlar Kerkük’ü Türk’ten, Türk’ü Kerkük’ten ayrı koyma heveslilerinin hazırlıklarıydı” diye devam etti.

“ANKARA ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALIDIR”

Konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti hükumetine seslenerek noktalayan Yılmaz, 2017 Referandumuna karşı takınılan tavrın 25 Kasım sürecinde de korunması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, “Şimdi Ankara hazır ve nazır olmalıdır! Hem Irak hem Türkiye Türklüğünün sesine kulak kesilerek yeri ve zamanı geldiğinde tereddüt dahi etmeden üstüne düşeni yapmalıdır!

Ankara bugünden geçi yok Kerkük’teki tek bir Türk’ün dahi kılına zarar gelmesi halinde hiçbir sınır tanımayacağını dosta düşmana yeniden ve kararlılıkla ilan etmelidir” diye konuştu.

SİYASİLERDEN VE VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ

Ankara’nın Hamamönü semtindeki Alparslan Türkeş Vakfı Hizmet Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına siyasi partiler ve vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü’nün de katılım sağladığı etkinliğe çok sayıda MHP ve İYİ Parti mensubu da iştirak etti.

Vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlikte basın açıklamaları sık sık “Kerkük Türk’tür, Türk kalacak” sloganlarıyla kesildi.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli