Keskin; “Demokrasi için mücadeleyi emek bürolarında örmeliyiz”

Keskin; “Demokrasi için mücadeleyi emek bürolarında örmeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, 65 Sendika, Sivil Toplum ve Oda Temsilcisi ile CHP Ankara il örgütünün düzenlediği kahvaltıda bir araya geldiler

Moda  sokağında  düzenlenen kahvaltıya Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan başta olmak üzere Sendika ve Meslek Odaları. Yöre Dernekleri  ve Federasyonları Başkan Ve yöneticileri  ile pek çok sivil toplum kuruluşları  katıldı. Açılış konuşması yapan Keskin, TBMM görüşülmekte olan Anayasayı eleştirdi. Yaptığı açıklamada emeğin önemine değinen Keskin, birliktelik mesajları verdi.

“Örgütlü emekçi yoktur, örgütsüz toplum ve örgütsüz yurttaş vardır!”

 “Bir ileri iki ileri ama hep ileri” diyen CHP Ankara İl  örgütü  ise dağıtılan basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi; “Türkiye´nin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak yaşadığı 14 yıllık erozyon süreci hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizde demokrasi, özgürlük, laiklik, kuvvetler ayrılığı ve parlamenter sistemi ortadan kaldıracak “Başkanlık Anayasası” ülkemizde yaşanan erozyonu depreme çevirecektir. “Başkanlık Anayasası”nın referandum sürecinde geçmesi ile muhalif tüm kesimler hem erozyona hem de depreme maruz kalacaktır. Bundan da en çok emekçiler etkilenecektir.

AKP iktidarı, OHAL ve KHK´lerle ülkemizi yönetmeye ve her geçen gün keyfi uygulamalarla “yeni” düzenini inşa etmeye çalışmaktadır. Ülkemizde, tarihin en korkunç siyasi, ekonomik, kültürel ve hukuksal düzeni hazırlanmaktadır. Bu düzenin hayata geçmesi halinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır ve geriye dönüş yaşanacaktır.

AKP düzenine ve karanlığına teslim olmamak ve aydınlık yarınlar için tüm gücümüzle Emek Büroları etrafından mücadele örmeye, emek zincirini büyütmeye, zincirin halkası olmaya davet ediyoruz.

Bu mücadele ortaklaştırılmalı, birlikte örülmeli, güçlendirilmeli ki bizler, sizler ve ülkemiz aydınlık günlere kavuşsun. Bu mücadele; bir ileri iki ileri ama hep ileri yürümelidir!

Örgütlü emekçi yoktur, örgütsüz toplum ve örgütsüz yurttaş vardır!”

Programda tek tek fikirlerini açıklayan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları Anayasa hakkında birliktelik mesajları verdi. 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı