Kılıçdaroğlu Ankara´da konuştu

Kılıçdaroğlu Ankara´da konuştu

Kılıçdaroğlu, "Şu anda Türkiye´de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil. İradesini başka bir iradeye teslim eden bir kişi, ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetmesi için genel başkanın bağımsız bir iradeye sahip olması lazım. Saray

´BAŞBAKAN KEMAL´ DİYORSUNUZ AMA BUNU GERÇEKLEŞTİRMENİZ LAZIM

CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun Ankara´daki ilk durağı Kızılay Yüksel Caddesi oldu. Cadde girişine seçim otobüsüyle gelen Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen partilileri selamlayarak 1 Kasım´da vatandaşlardan oy kullanmalarını istedi. Polis ekiplerinin ise Kılıçdaroğlu´nun partililere hitap ettiği Yüksel Caddesi´nde yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. CHP Lideri daha sonra partisinin Mamak´taki Tuzluçayır Meydanı´nda 1 Kasım seçimine yönelik gerçekleştirilen mitingine katıldı. Burada ´Başbakan Kemal´ sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, İşin kolayını bulmuşsunuz, ´Başbakan Kemal´ diyorsunuz. Güzel; ama bunu gerçekleştirmeniz lazım. Nasıl yapacağız Ayın 1´indi sandığa gideceğiz. Altı okun böğrüne evet mührünü basacağız ve CHP´yi tek başına iktidara taşıyacağız. Ülkemiz, çocuklarımız, bayrağımız, gençlerimiz, esnafımız, emeklimiz için, terörden kurtulmak için CHP iktidarına Türkiye´nin ihtiyacı var. CHP´nin de size ihtiyacı var diye konuştu.

"SARAY´IN ÇIKARLARINI DEĞİL, ÜLKENİN ÇIKARLARINI DÜŞÜNMESİ LAZIM"

7 Haziran seçimi sonrası yaşanan gelişmelere ve seçimin ardından yürütülen koalisyon görüşmelerine değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye, bir ateş çemberinden geçiyor. Her vatandaşın kafasında kocaman bir soru işaret; ´Bu memleket nereye gidiyor´ diye. Şu anda Türkiye´de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil. 7 Haziran´da sandığa gittik. Oyumuzu kullandık. En çok oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verdiler. Görevi aldı ve geldi. Koalisyon kurmak istiyoruz, dedi. Önce biz önce parti değil; önce Türkiye dedik. Türkiye´nin çıkarları için koalisyonsa ´Hay hay, buyrun gelin. Koalisyon kuralım´ dedik. 10 günlük görüşme sonunda dediler ki ´Koalisyona ihtiyacımız yok´. ´Biz 3 aylık seçim hükümeti istiyoruz´. Çünkü Davutoğlu´nun iradesi Saray tarafından ipotek altına alınmıştı. İradesini başka bir iradeye teslim eden bir kişi, ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetmesi için genel başkanın bağımsız bir iradeye sahip olması lazım. Saray´ın çıkarlarını değil, ülkenin çıkarlarını düşünmesi lazım. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Unutmayın bunu" ifadelerini kullandı.

"BİZ ÇOĞUNLUKSAK ALTI OKUN ALTINDA BULUŞACAĞIZ"

Konuşması sırasında vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı da kutlayan Kılıçdaroğlu, "CHP çatısı altında bir araya gelme çağrısı yaparak Aslında biz refahı ve huzuru istiyoruz. Biz milyonlarız aslında. Fakat farklı partilere dağılmış durumdayız. Eğer bu ülkede huzuru ve refahı istiyorsak bir partinin çatısı altında, bunun sözünü veren, bu vaatte bulunan bir partinin çatısı altında birleşmek zorundayız. O partinin adı ve markası belli. Bugün bayram. Cumhuriyet Bayramı. Bayramınız kutlu olsun, cumhuriyetimiz kutlu olsun. O parti CHP´dir. Eğer biz çoğunluksak bu ülkenin huzurunu ve refahını istiyorsak altı okun altında buluşacağız. Birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

HİÇBİR VATANDAŞIMA ´SENİN KİMLİĞİN NEDİR´ DİYE SORMADIM

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hiçbir vatandaşıma ´Senin kimliğin nedir´ diye soru sormadım. ´Senin inancın, yaşam tarzın nedir´ diye soru sormadım. 78 milyon yurttaşımı kucaklamaya hazırım. Ve kucaklayacağım. Söz, Kılıçdaroğlu sözü" dedi.

"BÜTÜN VAATLERİMİN KURUŞU KURUŞUNA HESABI YAPILMIŞTIR"

CHP´nin vaatleri üzerinden yapılan ´kaynak´ eleştirilerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sevgili anneler, çocuklarınızı CHP iktidarında tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek, akşam gelecek. Beslenme çantası da olmayacak. Öğretmeniyle beraber okulda öğle yemeğini hiçbir ücret ödemeden yiyecek. Huzur içinde evine dönecek. Bu bölümü henüz kopyalayamadılar. Çünkü bu bölüm, 7 Haziran´dan sonra yazıldığı için henüz daha farkına varamadılar. Biliyorum, bunun için de ´Kaynağı nereden bulacaksın´ diyecekler. Hiç endişe etmeyin. Bütün vaatlerim gerçektir. Bütün vaatlerimin kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır."

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli