Kılıçdaroğlu ve Yaşar dev projenin temelini attı

Kılıçdaroğlu ve Yaşar dev projenin temelini attı

Hayata geçirdiği dev projelerle adını Yenimahalle tarihine altın harflerle yazdıran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir ilke daha imza atarak 28 bin m2 kapalı alana sahip Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi´nin temelini CHP Genel Başkanı Kemal

Törene, Kılıçdaroğlu´nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Aylin Nazlıaka, Şenal Sarıhan, Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP´li ilçe başkanları, CHP Ankara 1´inci ve 2´inci Bölge milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenimahalle´de modern pazar yeri sevinci

Alana giriş yapmasıyla birlikte vatandaşın “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşıladığı Kılıçdaroğlu, 40 milyon liralık projenin temelini ev sahibi Başkan Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile birlikte mikser butonuna basarak attı. Hologram teknolojisi aracılığıyla tesisin animasyon filmi de izlendi.

 İktidardan gitmemek için her türlü iftirayı atıyorlar

Katılımın oldukça yoğun olduğu törende vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu,

“Biz bu ülkeyi birlik ve beraberlik içinde kurduk. Çanakkale´ye bakın, Anadolu´nun bütün topraklarına bakın, Şanlıurfa´ya, İzmir´e bakın bütün buralardan omuz omuza mücadele vermiş şehit düşmüş dedelerimiz, atalarımız, yakınlarımız var. Bizler birlik içinde Türkiye´yi kurduk. Ama son 10 yıldır toplumda bir ayrışma, bir bölünme var. Bunun tek sorumlusu bu ülkeyi yöneten siyasilerdir. Biz CHP olarak bütün vatandaşlarımıza şu sözü veriyoruz, bu toplumun birleştirici gücü olacağız ve asla bölünmeye izin vermeyeceğiz. Bu güzel ülkeyi yok edemeyecekler. Siyasiler neden kavga ediyor. Çünkü bir sonraki seçimi düşünüyorlar. İktidardan gitmemek için her türlü iftirayı atabiliyorlar” dedi.

Ankara´da yaşanan terör olayına da değinen Kılıçdaroğlu, “Ankara´da Cumhuriyet tarihinin en acı olayını yaşadık. 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gencecik fidan gibi çocuklarımızı kaybettik. Yazıktır, günahtır. Farklı düşünebilirler, farklı dünya görüşüne ve farklı kimliklere sahip olabilirler, ama bunlar bizim çocuklarımız, bu ülkenin çocukları. Biz bu ülkenin çocuklarını kucaklamayacaksak niye siyaset yapıyoruz? “dedi.

Sandığa gitmeme lüksümüz yok

Siyasi partiler arasında en iyi seçim bildirgesini CHP´nin hazırladığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, kaynak yok söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “1 Kasım´da sandığa gidiyoruz. Sandığa gitmeme gibi bir lüksümüz yok. Geçen seçimlerde sandığa gitmeyen bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Sandığa gidin.  Şimdi sıra sizde, demokratik yollardan tepkinizi gösterin. Biz 2 seçim bildirgesi hazırladık. Biri 7 Haziran öncesi biri 7 Haziran sonrası. Kıyameti kopardılar kaynak yok diye. Ama 7 Haziran sonrası bizim seçim bildirgemizi onlar da örnek aldılar. Demek ki neymiş kaynak varmış. Demek ki neymiş en iyi seçim bildirgesini CHP hazırlamış. Toplumun sorunlarını en iyi teşhisi CHP koymuş” diye konuştu.

Kaynak yok diyenlere örnek Yenimahalle

Kılıçdaroğlu kaynak yok açıklamalarının bahane olduğunu belirterek, “Bunun bir örneğini Yenimahalle veriyor. Diğer belediyelerin yapamadığı yatırımların büyük bir kısmını Yenimahalle Belediyesi yapıyor. Kimse kalkıp Yenimahalle Belediyesi´ne kaynak var mı diye sormuyor, neden. Çünkü orada sosyal demokrat bir yönetici var. Halkın her kuruşunun hesabını halka veren bir kişi var. Ankaralı nefes almak istiyorsa ya Yenimahalle´ye ya Çankaya´ya gider. Çünkü bu belediyeler bir kent için olmazsa olmaz her şeyi düşünüyorlar” diye konuştu. 

Karşıyaka´ya yeni bir soluk getirecek

 Tören de konuşan Başkan Yaşar da terör olayında yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, “Ülkemizde bu acılar bir daha yaşanmasın. Biran önce ülkeme barış ve huzurun gelmesini diliyorum” dedi.

Sosyal demokrat anlayışla Türkiye´ye örnek olabilecek projelere imza attıklarını söyleyen Yaşar, “Bugün burada temelini atmış olduğumuz tesisimiz sadece pazar yeri ihtiyacına cevap vermeyecek. İçerisinde bulunduracağı sosyal ve kültürel alanlarla Karşıyaka´ya yeni bir soluk getirecek” diye konuştu.

Kimseyi ötekileştirmeden hizmet ediyoruz

Siyaseti halka hizmet için yaptığını 6 yıldır kimseyi ötekileştirmeden hizmet verdiklerinin de altını çizen Yaşar, “Ben seçimler öncesi siyaset şapkasını taktım. Belediye başkanı olduktan sonra kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden bölgemde bulunan tüm hemşerilerimin belediye başkanı oldum. Bu amaçla bugünü değil geleceği planlayarak kalıcı eserlere imza attık. Halkımız da bunu takdir etti” diye konuştu.



Ankara

11.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:30
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı