Kılıçdaroğlu’ndan Gül’e destek!

Kılıçdaroğlu’ndan Gül’e destek!

Kılıçdaroğlu, Gül’ün değerlendirmesine katıldığını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dokunulmazlık hakkındaki açıklamasıyla ilgili, ’’Katılıyorum. Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Demokrasiyi yüceltelim. Eğer bizler siyaseti dar sokaklara sokarsak onun yarattığı atmosferin baskısından kurtaramayız bu toplumu’’ dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Sönmez Holding’i ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ’’CHP’ye üye olan kişilerin aynı zamanda AK Parti’de üye olarak görünmelerine’’ ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
’’Siyasi ahlak çok önemlidir. Siyasetçi topluma hizmet vermeyi taahhüt eden kişidir. Kendi yararı için değil toplumun yararı için çalışan kişidir. O nedenle siyasetçinin dürüst olması, ahlaklı olması çok önemli. Eğer siz başka bir partiden üye olma talebi olmadığı halde insanları getirip kendi partilerine üye yaparsanız o zaman doğru bir iş yapmamış olursunuz ve bunun mutlaka sorulması gerekiyordu. Biz de CHP olarak bu garip olay karşısında şaşkınlığımızı ifade ettik. ’Nasıl oluyor bu?’ diye sorduk ve sonunda arkadaşlarım Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmaya karar verdiler.
 
Ahlak dediğimiz kavramı sadece bununla yozlaştırmaya kalsak hadi deriz ki; ’burada bir şeyler oldu, yanlışlık oldu vesaire vesaire... Ama öyle milletvekillerimiz var ki kendisi umrede Ankara’da onun adına ’ben buradayım’ diye pusula gönderiliyor meclis başkanlığına ve ismi okunuyor. Nasıl oluyor bu? Hem dini görevinizi yapmak için umreye gidiyorsunuz hem ama öbür tarafta bir sahtekarlık yapıp kendinizi Ankara’da gösteriyorsunuz ve nerede Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Bu doğru değil. Onun için siyasetçinin topluma önder olması gerekiyorsa toplumun da siyasetçiye saygı duyması gerekiyorsa, toplumun düzgün siyasetçiye ihtiyacı var. Ve siyasetçi de bu ihtiyacı gidermek zorundadır. Ama karşılaştığımız tablo, geldiğimiz nokta maalesef bu değil.’’
 
Kılıçdaroğlu, yargıdan gelecek sonuca ilişkin tahmininin sorulması üzerine, ’’Yargıdan herhalde üye olduğu iddia edilen arkadaşlarımızın herhalde imzası gerekiyor. Biz de merak ediyoruz, bu imzaları kim attı acaba. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın üyelik fişleri yok. Kendilerine gelen bir kart yok. Kendilerinin imzası yok, böyle bir dilekçeleri yok. Böyle bir talepleri yok. Ama bunlar AKP’ye üye yapılıyor. Bunu anlamakta biz gerçekten zorluk çekiyoruz’’ diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklaması
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ’’Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP’li 9 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik hazırlanan fezlekeye’’ ilişkin yaptığı açıklamanın anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
’’Katılıyorum. Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim, demokrasiyi yüceltelim. Eğer bizler siyaseti dar sokaklara sokarsak onun yarattığı atmosferin baskısından kurtaramayız bu toplumu. Daha sağlıklı, daha akılcı düşünmek ve yolumuzu öyle çizmek durumundayız. Eğer siz duygularınızla hareket ederseniz yanlış yaparsınız. Devlet dediğiniz kurum duygusuyla hareket eden kurum değildir. Devlet, aklıyla hareket eden bir kurumdur. O nedenle duyguları geri plana atmalıyız, aklımızı ön plana çıkarmalıyız. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin insanının işe aşa ihtiyacı var, ona odaklanmalıyız. Eğer ona odaklanırsak çok güzel sonuçlar elde ederiz. Ama bunları bir tarafa bırakıp duygularımızla yola çıkarsak, topluma kin ve nefret tohumları ekersek, bunun bedelini siyasetçi değil bu ülkenin halkı ödüyor. Buna izin vermemeliyiz.’’
 
Bu arada, Demirtaş Organize Sanayi’nde bir fabrikada işçilerle aynı masada yemek yiyen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi işinin alın teri ile çalışmak olduğunu belirtti.
 
İşçilerle beraber olmaktan her zaman mutlu olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ’’Demokrasilerde hak aramak vardır. Sizler çalışıyor, vergi veriyorsunuz. Sizlerin verdiğiniz verginin nereye gittiğini, nereye harcandığını sormanız lazım. İşçilerin bunu sorduğu ülkelerde demokrasi gelişir. Yeni doğan çocuktan yaşlılara kadar bu ülkede herkes, her alanda vergi veriyor. Haklı olarak bunun nereye gittiğini sormanız lazım. Bunu yaptığınız zaman Türkiye’nin çağdaşlaşmasına katkı sağlamış olursunuz’’ diye konuştu.
 
Ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Merkezi’ne giden Kılıçdaroğlu, burada öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Kılıçdaroğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker ve kurs öğreticilerinden bilgi aldı.
 
Kılıçdaroğlu, bazı fabrikalar ve Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalini de ziyaret etti.
 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu