Kılıçdaroğlu`dan Gençlere Seslendi İlk Tepki Gençlerden Geldi

Kılıçdaroğlu`dan Gençlere Seslendi İlk Tepki Gençlerden Geldi

"Ankara da Mansur`u İstemiyoruz" CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara`da partisinin gençlik kolları "Seçime Hazırız" toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, hükümetin gençlerin özgürlüğünü engellediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tü

 Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı tarafından Ahmet Taner Kışlalı Salonunda düzenlenen "Dev Çınarlar Yeni Filizlerle Buluşuyor" etkinliğine katıldı.

Kılıçdaroğlu, konuşma yapmadan önce 6 ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. İlk bağlantı Van`daki konteyner kent önünde toplanan gençlik kolları üyelerine yapılırken, daha sonra sırasıyla Trabzon, İstanbul Taksim, Hatay Reyhanlı, Mardin Nusaybin ve İzmir Bayındır`daki örgütlerle bağlantı gerçekleştirildi.

Bağlantı sonrası gençlere yönelik bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, CHP`nin değişimin adresi olduğunu söyledi. "Son üç yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP`dir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizi eleştiriyorlardı `siz Sivas`ın ötesine geçemiyorsunuz` diye. Bugün, CHP 76 milyon metre karenin her santimetresine gitmektedir. Bize bu eleştirileri yapanlar şimdi oralara gidemiyorlar" dedi.

CHP`nin halkın partisi olduğunu ve halktan yana politika üreteceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini de vurguladı. CHP`nin üç büyük devrimin altına imza attığını bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "CHP`yi kuran kadrolar Cumhuriyeti kurdular. Saltanat bitti. Şimdi Osmanlı özlemcilerine sormak istiyorum, cumhuriyet kurulurken, Osmanlı`dan kalan ne vardı, bir kilometre demir yolu yoktu, kendi parasını basamıyordu. Cumhuriyeti, CHP`yi kuranlar önce şunu söyledi, `savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırmadıkça bağımsızlık güvence altında olmaz.` Seferber oldular. Bugün geldiğimiz nokta, siyasi partiler arasında bir iktidar mücadelesi değildir, bugün geldiğimiz nokta bir rejim mücadelesidir. Cumhuriyetin kazanımları, demokrasimiz elimizden alınmak isteniyor. Güçler ayrılığı ilkesi yok edilmek isteniyor. Parlamento, iktidar partisinin arka bahçesi haline getirilmek isteniyor. Sayıştay yok edilmek isteniyor. Tek mücadele eden organ var. O organın adı CHP`dir."

ASKERLİK 6 AYA İNDİRİLECEK 
Kendisinin bildiği gençliğin, çıkar peşinde değil, ülkenin sorunlarına koşan gençlik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gençlerden Türkiye`nin darbe yasalarıyla yönetildiğini bilmelerini istedi.

Kılıçdaroğlu, "CHP olarak bütün gençlere sözümüzdür; CHP iktidarında 12 Eylül`ün ürünü YÖK kalkacak, tarihin çöp sepetine atılacaktır. Gençler üniversitelerde söz ve karar sahibi olacak, yönetimde söz alacak. Askerlik önce 9 aya, sonra 6 aya indirilecektir. CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacaktır, her öğretmen öğrencisiyle kucaklaşacaktır" açıklamasında bulundu.

Gençlik kollarını ilk kuran partinin CHP olduğunu ve gençlere yönelik yüzde 10 kota getirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, gençlerden yüzde 10`la yetinmemelerini istedi.

Zonguldak Gençlik Kolları`nın sloganları üzerine maden işçilerine değinen Kılıçdaroğlu, bir bakanın göçükte hayatını kaybeden işçiler için "güzel öldüler" dediğini savundu. Kılıçdaroğlu, "E güzel öldülerse, öyle diyorsan senin bakanlık koltuğunda ne işin var. Git sen de Zonguldak`a, in maden ocağına, sen de çalış orada, bunu söylemeyecek miyiz " dedi.

"BİR  KİŞİ RAHATSIZ OLDU...” 
Gençlerin seslerini Gezi Parkı eylemleriyle duyurduğunu belirten "Bir kişi rahatsız oldu, bir diktatör rahatsız oldu, ama o gençler, o diktatöre hayatı boyunca unutamayacağı güzel bir ders verdiler. O gençlerin hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum. O gençler unutmasın, siz Türkiye`nin geleceği, Türkiye`nin güvencesisiniz" değerlendirmesini yaptı.

12 Eylül Anayasası`nda bile toplantı ve gösteri hakkının önceden izin alınmaksızın her yurttaşın hakkı olduğu maddesinin bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Şimdi yeni bir düzenleme getiriyorlar. Önceden izin alınacak, şehrin dışında gösteriler yapılacakmış. Gösteri niye yapılır, vatandaş duysun diye. Şimdi 12 Eylül rejimin daha da gerisine götürüyorlar. Ne yaparsan yap Recep Tayyip Erdoğan, bu gençlik asla ve asla susmayacaktır. Gencin heyecanını, ülke sevgisini baskıyla elinden alamazsınız, o bu toprakların insanı, bizim gençlerimiz artık eskisi gibi değil, bizi geçmiş durumda. Bizden daha iyi dünyayı tanıyor, her birisiyle onur ve gurur duyuyoruz. Gençler, okuyacaksınız, bilgiyle donanacaksınız, espri yetenekleriniz gelişecek ve diktatörlere diz çöktüreceksiniz. Bilginizle, birikiminizle, insan sevginizle bunu yapacaksınız, yapıyorsunuz da yaptığınız için diz çökmek zorunda kaldı. Küçük olsun benim olsun anlayışını asla ve asla benimsemeyeceksiniz, korkmayacaksınız, yürekli olacaksınız, kollarını bütün ülkenin gençliğine açacaksınız. `Büyük olacak, güçlü olacak, Türkiye`nin olacak` diyeceksiniz. Asla özgürlüğünüzden ödün vermeyeceksiniz, şu anda diktatörün korktuğu en büyük güç gençlerdir."

Kılıçdaroğlu, gençlerden ödedikleri vergilerin hesabını da sormalarını istedi. Yurt sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında en geç iki yıl içinde yurt sorununu çözeceklerini ifade etti.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı