Kılıçdaroğlu: "Kim bilir elinde AKP ile ilgili ne bilgiler var"

Kılıçdaroğlu:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hakan Fİdan`ın istifasına ilişkin konuştu. Mit Müsteşarlarının siyasete girmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "hakan fidan’ın eli güçlüdür, bütün kirli ilişkileri biliyor" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Yolsuzlluk iddialar

"Hakan Fidan’ın Eli Güçlüdür, Bütün Kirli İlişkileri Biliyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV`de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Hakan Fidan`ın milletvekilliği adaylığını eleştiren Kılıçdaroğlu, Uludere`nin hesabını verecek mi? diye sordu

"Mit müsteşarları siyasete girmemeliler. parlamentoya gelecek roboski’nin hesabını verecek mi? çocuklarımız öldürüldü. yine dönemin genelkurmay başkanı açıklamıştı milli kaynaklardan bilgiyi aldık ve bombaladık diye istanbul’da bir kız çocuğumuz molotof kokteyliyle yakıldı otobüste. atan kim? mit görevlisi. bunu da soracağız."

Hakan Fidan`ın AKP ile ilgili elinde çok bilgi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "kullandığı "sır küpüm" ifadesini eleştirdi.

"Mitin müsteşarısınız bire kişinin sır küpüsünüz devletin sır küpü olmanız gerekirken bir kişinin sır küpü oluyorsunuz konuştuğu zaman akp ile ilgili elinde çok bilgi var. rıza zarraf’ın bakanlarla olan ilişkisini 18 nisan 2013’te erdoğan’ın önüne koyan kişidir. bakanların ilişkileri var parasal ilişkiler var ortaya çıkarsa akp hükümeti çok zor durumda kalır diyor. kim bilir hakan fidan’ın elinde akp ile ilgili ne bilgiler var söylediğini kabul ettiren mit müsteşarıdır"

Kemal Kılıçdaroğlu`nun hedefinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı`na seçilen Zühtü Arslan`ın açıklamarı da vardı...

"Yürütme ile ahenli çalışacağız diyor yeni aym başkanı bunu dediğibniz anda itibaren ben yürütmein memuruym anlamına gelir bunu aym başkanı bilmiyorsa . aslında biliyor memur olacağını anayasa`nın gereklerini yapacağız demeliler"

Yolsuzluk iddialarına da değinen CHP lideri, Hükümete yüklendi

"Erdoğan Bayraktar İtiraf Etti O Talimat Verdi Diye. İstifa Edecek Birisi Varsa Onun İstifa Etmesi Lazım Dedi. Hala Bunlar Koltuklarında Oturuyorsa Demokrasi Ahlaki Açıdan Yara Almış Demektir. Yargı Açısından Da Yasama Organı Açısından Da Anayasayı İhlal Açısından Da Hukuki Olarak Demokrasi Yara Almıştır."

İmralı sürecine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu hem HDP hem de hükümeti eleştirdi.

"ben onların kapalı kapılar ardından neler konuştuklarını zaten biliyorum. ama onların samimi olmadığını da gayet iyi biliyorum. iki tarafta birbirini kandırmaya çalışıyor. güneydoğu’da asıl paralel yapı. pkk’nın vergi daireleri var mı? var. pkk’nın mahkemeleri var mı? askere alma daireleri var mı? var."

 



Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli