Kılıçdaroğlu´ndan flaş açıklamalar

Kılıçdaroğlu´ndan flaş açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Turizm sektöründeki krizin nedeninin hükümetin dış poltikası olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa, esnaf, yağmur duasından sonra turist duasına çıktı.

urizm sektörünün bileşenleri ortak olarak; ´turistin Türkiye´ye gelmemesinin temel nedeni Türkiye´nin dünyada bozulan imajı´ diyor. Dönemin başbakanı; ´İsrail´e muhtacız´ diyor. Ne oldu da birden Türkiye, İsrail´e muhtaç hale geldi? Mangalda kül bırakmıyorlardı. ´Asarız keseriz´ diyorlardı. Ne oldu bu hale geldi? Şu andaki hükümet, Türkiye´nin çıkarlarını korumaktan uzak bir hükümet. En zayıf halkadadır. Türkiye´nin çıkarlarını çok rahat bir şekilde kendi geleceği için pazarlayacak bir konumdadır" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: "Turist gelmiyor. Oteller turist kaynamıyor. Turizm sektörünün bileşenleri ortak olarak; ´turistin Türkiye´ye gelmemesinin temel nedeni Türkiye´nin dünyada bozulan imajı´ diyor. Türkiye çağdaş, bir ülke görünmüyor. Hukukun üstünlüğü, demokrasi yok. ´Dikta yönetimi var buraya niye gelelim´ diyorlar. Batıda, bütün haberler Türkiye´nin aleyhine. Hadi diyelim ki Rusya ile kavga ettik. Uçağını düşürdük Ruslar gelmiyor. Almana, İngiltere ile kavga etmedik. Niye gelmiyorlar. Bozulan imaj nedeniyle gelmiyorlar.

BU AydınLAR ELLERİNE BOMBA ALIP EYLEM YAPTILARSA TUTUKLAYIN
Dün 3 aydın tutuklandı hapise atıldı. Elbette hesabını soracağız bu aydınlar ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa tutuklayın. Bozulan imaja katkı yapıyorsunuz.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK DEFA, ESNAF, YAĞMUR DUASINDAN SONRA TURİST DUASINA ÇIKTI
Cumhuriyet tarihinde ilk defa, esnaf, yağmur duasından sonra turist duasına çıktı. Allah bize turist göndersin diyor. Şaka değil gerçek. İşimiz Alah´a kaldı diyor. Seni bu hala getiren kim? Ramazan ayındayız vicdanına sor. 14 yıllardır iktidardalar. Eskiden turist geliyordu. Sen, turistler memnundu. Turist keyfine  mi gelmiyor? Duasına saygım var. Bu siyasete artık dur demen lazım.

BODRUM´A TURİST GELMİŞ. SANKİ İLK KEZ TURİST GELDİ DİYE DÜKKAN SAHİPLERİ KAVGA EDİYOR
Bodrum´a turist gelmiş. Sanki ilk kez turist geldi diye, turistleri kendi dükkanına çekmek isteyenler kavga ediyor. Çünkü başka kimse yok. Türkiye ilk kez bu manzara ile karşı karşıya. Dış politikanın faturasının esnaf, turizm, çiftçi çekiyor. Ankara´daki beylerin keyfi yerinde bir eli yağda bir eli balda. Seni düşünen biri var mı . CHP dışında sana inana kimse yok. Ben sana inanıyorum.

´İSRAİL´E MUHTACIZ´ DİYOR. NE OLDU DA BİRDEN TÜRKİYE, İSRAİL´E MUHTAÇ HALE GELDİ?
Gazetelerde İsrail ile barışacağız haberleri var. Bunlar değil miydi, kızdığı zamanlar ´İsrail dölü´ diyenler. 2 Ocak 2016. Dönemin başbakanı; ´İsrail´e muhtacız´ diyor. Ne oldu da birden Türkiye, İsrail´e muhtaç hale geldi? Mangalda kül bırakmıyorlardı. ´Asarız keseriz´ diyorlardı. Ne oldu bu hale geldi? 

HÜKÜMET, TÜRKİYE´NİN ÇIKARLARINI ÇOK RAHAT KENDİ GELECEĞİ İÇİN PAZARLAYACAK BİR KONUMDADIR
Bütün aydınlara sesleniyorum; şu andaki hükümet, Türkiye´nin çıkarlarını korumaktan uzak bir hükümet. En zayıf halkadadır. Türkiye´nin çıkarlarını çok rahat bir şekilde kendi geleceği için pazarlayacak bir konumdadır." 

"HÜKÜMET YURTDIŞINDA TARIM ARAZİSİ KİRALAYACAK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin reform paketlerini eleştirerek, "Size komik gelebilir. Reform paketinde var. Hükümet yurtdışında tarım arazisi kiralayacakmış. Türkiye´de 2Trakya büyüklüğündeki alan ekilmiyor. Malı götürecekler kılıf uydurmaları lazım. Toprak var, çiftçi var, güneş var her şeyimiz var. Gidip arazi kiralayacağız diyorlar. Bunu kimse unutmasın. 6 milyon işsizim, turizm krizi nedeniyle artacak" diye konuştu.

"SENİN YENİ Mİ HABERİN OLDU?"
Başbakan Binali Yıldırım´ın terörle mücadele konusunda yaptığı konuşmalara değinen Kılıçdaroğlu, "14 ile silah gömüldüğü söyleniyor. 14 ile silah gömülürken bu ülkede yönetici, vali, emniyet müdürü, kaymakam, başbakan, cumhurbaşkanı kimdi? Bunları soracaksınız. Bugün Binali Bey açıklama yapıyor; ´Bazı belediyeler terör örgütlerine lojistik destek yapıyorlardı.´  İyi de yaparlarken iktidarda kim vardı, senin yeni mi haberin oldu? Devletin  arşivlerine gir dünya kadar bilgi var. Talimat verdin sakın bunlara dokunma dedin. 200 ton bombayı şehirlere yerleştirdiler denildi. Şimdi gerekçe arıyorlar, acaba bu suçu kime yıkarız diye. kim terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyor. Devletin arşivlerinde var" ifadelerini kullandı.

KARDEŞİM SENİ BAŞKAN YAPMAYACAĞIZ, YAPMAYACAĞIZ
Başkanlık sistemine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:  "Biz bunlarla uğraşırken birileri başkanlık derdinde. Terör, işsizlik … hiç önemli değil. Nedir önemli olan; beni başkan yapın. Kardeşim seni başkan yapmayacağız, yapmayacağız. Amerikan tipi başkanlık... Soru sorduk eyalet sistemi var, üniter devletiz diyorlar.

SEN AMERİKAN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEKSEN 3 SORU DAHA SORUYORUM
Sen Amerikan başkanlık sistemini getireceksen 3 soru daha soruyorum. Orada milletvekilleri kürsüye çıkar istedikleri kadar konuşur, süre kısıtlaması yoktur. 1957 yılında ABD´de bir senatör kürsüde 24 saat 18 dakika konuşuyor, demokrasi budur. 5 dakikadan fazla konuşamazsın diyorlar.

İKİ, ABD´DE YARGI BAĞIMSIZLIĞI VAR
İki, ABD´de yargı bağımsızlığı var. Başkan geldi, Yargıtay üyeleri ayağa kalkıp alkışlasın yok orada. Yüksek ahlaki değerlere sahiptir ABD´li yargıçlar. Başkan, Büyükelçileri atarken senatonun onayı olmadan atama yapamıyorlar.

ÜÇÜNCÜ SORUM, ABD´DE BAŞKAN Beyaz Saray´DA OTURUR KİRASINI ÖDER
Üçüncü sorum, ABD´de başkan Beyaz Saray´da oturur kirasını öder. Yemeğin bedelini öder. ABD halkı her kuruş verginin hesabını sorar. Binali Bey´e soruyorum, sen bu sistemi getirecek misin? Getirirsen vallahi  bir gün sarayda kalmaz. Derhal terk eder. Sarayın kirası herhalde çok ucuz değil."

"OTURDUĞU SARAYIN HESABINI VEREMİYOR MİLLETE İHANETTİR"
Kılıçdaroğlu, "Bunlar cepleri için çalışıyor. Birileri oturduğu sarayın hesabını veremiyor. Bu millete ihanettir ihanet. Milletin parasıyla yapıldı.  Oturduğu sarayın maliyetini gizliyor. Biz değil bunlar kul hakkı yer. Haramzadelerde ahlak yoktur" dedi.

"DANIŞTAY VE YARGITAY´I  SIFIRLIYORLAR. 12 EYLÜL DARBECİLERİNİN BİLE AKLINA GELMEDİ"
Yüksek yargı düzenlemesine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Adalet sisteminin dibine dinamit koymaya başladılar. Danıştay ve Yargıtay´ı  sıfırlıyorlar. Bu ancak darbe döneminde yapılan bir operasyondur. 12 Eylül darbecilerinin bile aklına gelmemiştir bu. Hitler, Mussolini, Pinoşe´nin yaptığı bir yöntemdir bu.

TARİHE BAKSINLAR, HİTLER, MUSSOLİNİ, PİNOŞE NEREDE? AYNI AKIBETE UĞRAYACAKLAR
Tarihe baksınlar, Hitler, Mussolini, Pinoşe nerede aynı akıbete uğrayacaklar. Tarihin çöp sepetine gidecekler. Ahlak erozyona uğradı. Her türlü ahlaksızlığı görebilirsiniz. Bir gecede, 160 kişiyi Yargıtay´a yerleştirdiler. Devlette liyakat sistemini çökerttiler. Bizim partili ise hiç önemli değil. Yeter ki bizim partili olsun dediler.

ADALETE GÜVEN YÜZDE 30´A İNDİYSE SEN NEDEN ÇAY TOPLAMAYA GİTTİN?
Bu hukuka karşı bir hiledir. Yapılan hukuk değil tamamen siyasi bir düzenlemedir. Adalete güven yüzde 30´a indiyse sen neden çay toplamaya gittin. Neden bu düzenlemeye isyan etmiyorsun bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin. 

YARGIYI DEĞİŞTİREREK KENDİLERİ İÇİN GÜVENCELİ BİR ALAN OLUŞTURUYORLAR
Bu haramzadeler yargıyı değiştirerek kendileri için güvenceli bir alan oluşturuyorlar. 17- 25 Aralık olayları nedeniyle malı götürdüler ya. Paraları sıfırladılar ya. Ne kadar uğraşırsan uğraş, yargının önüne bir gün inşallah çıkacaksın ve hesabını vereceksin.
 
"BİZ intikam ALACAĞIZ´ DİYORLAR. BİZ ´BAĞIMSIZ YARGI DEĞİL"
Yargıyı yıpratanlar görevini kötüye kullananlardır. Yargıyı meşru zeminde düzeltebiliriz. Ama hayır, ´biz intikam alacağız´ diyorlar. Biz ´bağımsız yargı değil, talimat alan yargı istiyoruz´ diyorlar.

FÜHRER´İN KİM OLDUĞUNU, DİKTATÖR BOZUNTUNUN KİM OLDUĞUNU SİZ DE BEN DE BİLİYORUM
Führer´in kararı gibi karar vereceksiniz diyor. Führer´in kim olduğunu, diktatör bozuntunun kim olduğunu siz de ben de biliyorum. Türkiye´de demokrasi olmalı, hukukun üstünlüğü olmalı. Yargıç hukukun üstünlüğü kuralları çerçevesinde karar vermeli.

´HERKESİ SIFIRLAYACAĞIM KABAK GİBİ BEN SEÇECEĞİM BUNLAR BİZİM PARTİLİ´ DİYOR.
´Herkesi sıfırlayacağım kabak gibi ben seçeceğim´ diyor. ´Bunlar bizim partili. Bunlar ileride ben ne dersen öyle karar verecekler.´ diyor. Bu Türkiye´nin bozulan imajına katkı sunuyor.

YAPILAN HUKUK DEĞİL TAMAMEN SİYASİ BİR DÜZENLEMEDİR. 
Bu tamamen siyasi bir düzenleme. Yargıyı yürütmenin arka bahçesine dönüştürme. AnayasaMahkemesi´ne taşıyacağız. Anayasa Mahkemesi üyelerine de sesleniyorum; sizin için de bir kanun gelebilir. Anayasa Mahkemesi kaldırılmıştır denebilir. Ne olacak? Yerine yeni üyeler atıyorum diyebilirler hukuka karşı yapılan hilenin arkasında durursanız gelir sizi de vurur. Bu yasaya ivedilikle karşı çıkacaksınız. Bu sizin tarihi görevlerinizdendir. Biz size hukuk dersi veremeyiz. Türkiye´de hukuk var dedirtecek olan sizlerseniz. Hukukun üstünlüğünün olmadığı Türkiye´de 69 milyar dolarlık yatırım kaçtı. 30 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye yatırımı eridi. Türkiye bir dikta yönetimine teslim olmamalıdır."

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli