Kimsenin arka bahçesi olmayacağız

Kimsenin arka bahçesi olmayacağız

MİM-DER ?in 29 Eylül?de yapılan kongresinde tüm baskı ve usulsüzlüklere rağmen 450 oy alan İbrahim Buğdaycı gazetemize konuştu.

 Bizler her ne kadar demokratik bir seçim istediysek de eski yönetim tarafından demokratik bir seçim yapılmadı. Bilindiği gibi dışarıdan 500-600 tane fason üyenin yapıldığı herkes tarafından malum. Hamza Can bunları bire bir yapmıştır. Bunlarla bu seçim alınmıştır. Ben ve Veli Demir, Mamaklı müteahhitlerin %75, %80’inin oyunu almış durumdayız. Mamak’ta zaten 600-700 tane müteahhit arkadaş var. Bunun 550 tanesini biz almış durumdayız. Diğer kalan 50-100 tanesini de Sezai Mallı almıştır. Divan başkanı taraflı davranmıştır. Tarafsızlığını koruyamamıştır. Ve burayı daha önce  bir basamak olarak gören Şinasi Kaya, bunu kullanmıştır. Bazı şeyleri siyasete alet etmiş ve meclis üyeliğine  kendini taşımıştır. Buranın ne kadar da siyasallaşmasını istemememize rağmen, birileri bu kurumu siyasallaştırmıştır. Bizler bu seçimin demokratik bir seçim olmasını ve yarışan adayların da bu şekilde yarışa girmelerini istemiştik. Bilindiği gibi Etimesgut’ta, Keçiören’de , Altındağ’da Mamak’tan üyeler yapıldı.  Derneğimizle alakası olmayan insanlar oy kullandılar.

Tüzük maddesi üyeliklere açık değimli?

Tüzük İnşaat işiyle uğraşan diyor, Bu insanların inşaatla uğraştıkları yok. Hırdavatçısı, manavcısı, berbercisi bütün başka sektörlerdeki arkadaşlar kaydedilerek, bu şekilde üye yapılmıştır. Ticaret Odası kaydı aranarak bu şekilde yapılmıştır. Yapılan üyelerde bu  belgeler alınmış mıdır, alınmamış mıdır, üye kaydı yapılırken üye kayıt ücreti alınmış mıdır, alınmamış mıdır? Hamza Can’a soruyorum.

Kongrenin iptali için  dava açmışsınız?

Divanda yapılan usulsüzlükler, toplantıya çağırma usulü, bir önceki hafta çoğunluk sağlanamazsa 22’sinde yapılacak olan genel kurul. Çoğunluk sağlanamazsa 29’unda yapılması gerekiyordu. Fakat 22’sinde bir toplantı yapılmamıştır. Toplantı yeri olarak belirtilen yerde düğün merasimi vardı. Bundan dolayı toplantı yapılmamıştır  bir usulsüzlük vardır. Üye listesi bizim tarafımıza verilmemiştir. Mali tablolar okunup oylamadan önce biz söz hakkı istememize rağmen, divan tarafında bu söz hakkı bize verilmemiştir. Maalesef oylamanın nasıl yapıldığı da şaibelidir.oy pusulaları, zarfları, ve sandık mühürlü olmadığından kullanılan oyların şaibeli olduğu apaçık ortadadır. Biz bundan dolayı davamızı açtık, Bu dava mahkemede görüşülecek inşallah.

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni  kurmuşsunuz?

Dışarıdan üye yapılarak derneğimiz amacının dışına çıkarılmıştır, görevini yapamaz hale getirilmiş ve siyasallaştırılmıştır. Sırf oy uğruna, amacının dışına çıkarılarak; dışarıdan üyeler yapılarak, burayı yandaş olarak kullanmak amacıyla , birilerinin kendi egolarını tatmin etmek için burası birilerine peşkeş çekilmiştir. Buranın bundan sonra bize bir fayda getireceğini düşünmediğimizden böyle bir oluşuma gittik. Aynı zamanda müteahhit arkadaşlarımızın bu konuda bize çok büyük baskısı olmuştur. 550 tane müteahhit arkadaşımız bugün Mamak’ın %75, %80’ini temsil eden müteahhit arkadaşımız, yeni bir dernek oluşturmamızı istemişlerdir. Biz de gerçek manada bu derneğin amacı doğrultusunda hizmet etmek için Mehmet Özmen kurucu başkanlığında bu derneği kurduk. Ben inanıyorum ki, burada tüm meslektaş arkadaşlarımıza gereği gibi ve tüzüğe uygun şekilde hizmet edilecektir. Ve bununla beraber MİM-DER artık vasfını kaybetmiştir, yeni dönem Mamak Müteahhitler Derneği olarak faaliyet göstereceğiz.

Belediye taraf  olabilir’im?

Biz bu derneği birilerine karşı kurmadık ya da bir görüşün, bir düşüncenin ürünü olarak bu dernek ortaya çıkmış değil. Bu dernek bir ihtiyaç sonucu doğmuştur. tüm meslektaşlarımızı kucaklayacak bir dernek oluşturduk. Her görüşte, her fikirde mozaik oluşturarak, biz bu derneği kurduk. Ve şu anda var olan üyelerimiz her görüşte, her partide yer alan arkadaşlarımız burada mevcuttur. Birilerini ya da bir partiyi karşımıza alarak biz bu derneği kurmayı düşünmedik. Tamamen meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirecek, çözüm üretecek bir oluşum düşündük. Burası bir dernek. Bunun içinde inanıyorum ki, çok değişik konsomasyonlar oluşacaktır. Mamak kentsel dönüşüm projesi var, Mamak müteahhitler derneği olarak biz buna talibiz. Ben inanıyorum ki, bu derneğimiz belediye ile en uyumlu şekilde çalışacak, belediyenin ve meslektaşlarımızın da işlerini rahatlatacak projeler, çözüm noktaları üretecektir. Genel kurula kadar Mehmet Özmen başkanlık edecektir,. Sn. Özmen başkanımızla, heyetimizle, yönetim kurulumuzla belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz. Bu konuda neler yapabiliriz, Mamak müteahhitlerine nasıl çözüm üretebiliriz, sorunlarını nasıl çözeriz, belediyemiz için de projeler nasıl üretebiliriz, elimizdeki projeleri de başkanımızla beraber masaya yatıracağız. Uyumlu çalışacağımıza inanıyorum.

Herhangi bir üst federasyona bir üyelik düşünüyor musunuz?

Bu bir süreç, üye kayıtlarımız devam etmektedir. Buna genel kurulumuz karar verir. Şu anda bu konuda bir şey söylemem söz konusu değil. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli