Kongre Değil ‘´Düğün Dernek´´

Kongre Değil  ‘´Düğün Dernek´´

Salonun içi ve dışında On binlerce vatandaşın katıldığı İYİ Parti kongresine hiçbir televizyon kanalının canlı bağlantı kurmaması dikkat çekti.

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı on binlerce partilinin katılımıyla gerçekleştirilirken, hiçbir televizyon kanalı canlı yayın vermedi, bağlantı yapmadı.Hınca hınç dolan salon partililere yetmezken binlerce vatandaş da kurultayı salonun dışından takip etmeye çalıştı.Vatandaşların yoğun katılımına rağmen CHP, MHP ve AKP kurultaylarını canlı veren CNN Türk, HaberTürk, NTV gibi televizyon kanalları kurultayı canlı yayından vermedi.Kongreyi sadece Doğan Haber Ajansı ve Halk TV canlı yayından aktardı.

İYİ  Parti Kongresinde ´Devletin Başına Meral Gelecek´ Sloganı Atıldı

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, seçime girmesine hukuki bir engel çıkarılma olasılığına karşı seçilmiş delegelerle Ankara´da olağanüstü kongrede toplandı. Akşener´in tek aday olduğu kongrede "Devletin başına Meral gelecek" sloganları atıldı. Kongreye AKP kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı.

Kongrenin sloganı “İYİ´ler kazanır” slogan yazan pankartların olduğu salonda ayrıca “Türkiye İYİ olacak”, “Engelleri Aşa Aşa Geliyoruz”, “Bize Güven! Kendine Güven! Türkiye´ye Güven!” yazılı pankartlar asıldı.

Salonda sık sık “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganı atıldı

Kongre salonu yakınından geçen Batıkent-Kızılay metrosu teknik bir arıza gerekçesiyle çalışmadı. Bu durum kongre salonunda “kongreye katılımı engelleme amaçlı” iddialarına neden oldu.

Kongre salonunda bir grup “Devletin başına Meral gelecek” sloganı attı. Bu slogan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Devletin başına Devlet gelecek” şeklinde atılıyordu. Ancak AK Parti ile MHP´nin ittifak kararının ardından bir daha atılmadı. 18 Mart´ta yapılan MHP Kongresinde de bu sloganı atan olmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çerkes şarkısı Şeyh Şamil ile salona giriş yaptı. Salonun ortasına kurulan platform üzerinde yürüyerek salonu selamlayan Akşener maden işçisi bareti taktı.Salonu selamladıktan sonra kürsüye çıkan Akşener “Hoşgeldiniz, iyi misiniz” diye seslendi. Bu arada salondan “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganı atıldı. Akşener bu slogana “amin” diyerek karşılık verdi.

Kurultay Divan Başkanlığına oy birliğiyle eski Bakan Ahat Andican getirildi. Andican, Akşener´i “Sayın genel başkanım, müstekbel Cumhurbaşkanım” diye selamladı.

Abdüllatif Şener´e büyük alkış

İYİ Parti´nin kongresine AKP kurucularından, esi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı. Şener´in görüntüsü ekranda yayınlanınca salondan büyük alkış aldı.



Anahtar Kelimeler: Kongre Değil Düğün Dernek

Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu