Konya Sokak Ölüme Mi Terk Ediliyor?

Konya Sokak Ölüme Mi Terk Ediliyor?

Başkentin en eski esnaflarının bulunduğu ve teknolojinin kalbi olarak nitelendirilen Konya sokak esnafı ölüme terk ediliyoruz diyerek yetkililere seslendi.

 Teknolojinin ilk halka tanıtıldığı ve ilk çıkan ürünlere Başkentte ev sahipliği yapan Konya sokak esnafı kan ağlıyor.

Yaklaşık 350 esnafın bulunduğu Konya Sokak`ta esnaflar artan AVM yapımları ve şehir merkezlerine yakın olması nedeni ile ekonominin bozulması ile kepenk kapama noktasına geldiklerini ifade ettiler.   

Başkentte çok değil 5 sene önce gençlerin ve teknoloji takipçilerinin dükkan dükkan gezerek ilk çıkan ürünleri en uygun fiyata aldıklarını kaydeden 32 yıldır esnaflık yapan Metin Elektronik sahibi  Metin Çelik 

Ksokak esnafı artık yaşam savaşı veriyor” dedi.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ AVM`LER ESNAFI ÖLDÜRÜYOR

Bir çok AVM Şirketlerinin büyüyerek Ankara`da çoğalması ile Konya Sokak Esnafının büyük bir yara aldığını kaydeden Çelik ; “ Mevcut AVM`lere ilaveten 15 tane daha yapımı süren AVM bulunmakta. Bu AVM`lerin şehir içerisinde bulunması elektronik piyasını durgun  hale getirmiştir. Kaliteli ve ucuz malların çok ucuza satıldığı Konya sokak`ta AVM`lerde viza kartırının kullanımın artması ve benzeri bir çok olumsuz öreneklerle bu sokak esnafında piyasayı daraltmıştır.” şeklinde konuştu. 

ESNAF KEPENK KAPATMAK ÜZERE

Çelik, yetkililerin yüzlerce esnafın ve çalışanın ekmeklerini kazanabilmesi için çözüm üretmesi gerektiğini ifade ederek ; Yıllardır Ankaralılara hizmet veren Konya sokaka elektronikçileri artık dükkanalarını kapacak duruma gelmiştir. Konya sokakata eletronik ile ilgili herşey buna bildiği gibi öğrenci projelerinin çalışmları ve bunlara ilaveten yeni elektronik ürünün piyasaya sürüldüğü  yeni teknolojinin Konya sokakta takip edildiği bir merkezken AVM`ler ile bu sokaka esnafı baltalanmak isteniyor. Türkiye genelinde  elektoronik sıkıntıların baş göstermesi bu sektörüde çok fazla zora sokmuştur. Bu son dönem yaşanan gezi parkına bağlamak çok doğru değil. Konya Sokak`ta, bahçelievlerde ve daha bir çok yerde eylem yoktu. Bu sıkıntı 1 aydır olan değil aylardır sesimizi duyulmadığı için şimdi gündeme gelmiştir. Aylardır esnaflar olarak Kepenk kapatmamak için direniyoruz” dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu- Özel Haber



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı