?Korsan satıcılara itibar etmeyin?

?Korsan satıcılara itibar etmeyin?

Milli Piyango İdaresi?nin yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu. Büyük ikramiyenin 50 millyon TL olduğu yılbaşı özel çekilişinde tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet ise 12.5 TL?den satışa sunuluyor.

 Yılbaşı özel çekilişi ile seyyar bayilerin artması üzerine vatandaşlara uyarılarda bulunan Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz,  vatandaştan,  yakasında kimlik kartı olan bayilerden biletlerini temin etmelerini istedi. Poyraz, “Bayilerimiz çok sınırlı sermayelerle çalışıyorlar. Bütün bir yıl zor şartlar altında milli piyango satışı yapan bayilerimizin, yılın en önemli ayında korsan satıcıların çoğalması ile satışları, dolayısı ile karları düşüyor. O yüzden vatandaşlarımız, aralık ayında ortaya çıkan korsan satıcılara itibar etmesinler” diye konuştu.

Piyango bayilerine de uyarılarda bulunan Başkan Poyraz, “Piyango biletlerinin satışında olağanüstü bir artış yaşanacak. Sahte para ve kalpazanlara karşı dikkatli olmalılar. Bu dönemde bu tür olaylarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Özellikle ruhsatsız kişilere bilet vermesinler. Bilet satış tezgahlarını, kaldırımlarda vatandaşın geçişini engelleyici, belediye görevlilerini zora sokacak şekilde kurmasınlar.”dedi. 

‘ŞANS OYUNLARI TEK BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞMELİ’

Özelleştirme kapsamında olan Milli Piyango’nun özelleşmesi halinde gerçekleştirdikleri düzenlemelerle Ankara’da hiçbir üyenin mağdur olmayacağını belirten Başkan Poyraz şöyle devam etti: “Bütün şans oyunlarının tek bir çatı altında toplanmasını istiyoruz. Kurum olarak şans oyunları tek bir çatı altında birleştirilirse toplumsal hassasiyetleri olan şans oyunları iyi bir şekilde denetlenebilir.  İddaa, ganyan ve piyango gibi şans oyunlarının kurum olarak tek bir çatı altında birleşmesi ile denetim ve disiplin uygulamaları kolay olur. Dolayısı ile altta da esnafı aynı çatı altında bir araya getirmiş oluruz.”



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı