Korsan turculara aman yok

Korsan turculara aman yok

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak “Kaçağa Darbe, Krize Çare” parolası ile kaçak tur firmalarıyla mücadele başlattı.

Kaçak tur firmalarıyla “Kaçağa Darbe, Krize Çare” parolası ile mücadele başlatıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, Ankara Rehberler Odası ile birlikte “Kaçağa Darbe, Krize Çare” sloganı ile kaçak tur yapan firmalara yönelik geniş kapsamlı bir denetim başlattıklarını açıkladı ve Maliye Bakanlığı´nı da devreye girmeye çağırdı.

ANKARANIN ORTA YERİNDE KAÇAK TUR...

Denetimin ilk ayağı Ankara-İstanbul Otobanı Akıncılar Gişesinde gerçekleştirilirken denetimler esnasında işletme belgesi olmayan birçok otobüs ve midi buslar çevrilerek, gerekli cezai müeyyideler uygulandı.

Denetimin ikinci ayağı ise Ulus´ta Eski Meclis´te gerçekleştirildi. Hiç bir denetimle karşılaşmadan, Ankara´nın merkezine kaçak tur firmalarının ellerini kollarını sallayarak gelmeleri Seyahat Acentaları denetim ekibini şaşırttı.  

“KAÇAK TUR VERGİ KAÇAĞI DEMEKTİR”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, Türkiye´nin dört bir yanından Ankara´ya gelen kişilerin kaçak tur yapan firmalara bel bağlamasının şaşkınlığını yaşadıklarını bildirdi. Kaçak yapılan bir turların aynı zamanda vergi kaçırmak anlamına geldiğine dikkat çeken Karapıçak, Maliye Bakanlığı´nın da devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Beypazarı´nda da yapılan denetimlerde de aynı sonucu gördüklerini ifade eden Yürütme Kurulu Başkanı Karapıçak, “Denetimleri sıklıkla yaparak gelir kaybını ve haksız rekabeti mutlaka önleyeceğiz. Acentaların yaşanılan krizden mutlu çıkabilmesi adına çalışıyoruz. Tüm olumsuzluklar ve engellemelere karşın yapılan denetimler sonucunda sektör mutlaka rahat nefes alacaktır” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Korsan turculara aman

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı