Kredi Hangi Yaraya Merhem Olacak?

Kredi Hangi Yaraya Merhem Olacak?

Osmanlı Halk Pazarı esnafı, dün sabahın ilk saatlerinden itibaren küle dönen dükkanlarına gidip, küllerin arasından zarar gören malzemelerini toplamaya çalıştı.

253 dükkânın yandığı Osmanlı Halk Pazarı´nın esnafı sabah saatlerinde bölgeye gelerek zarar gören mallarının tespitini yaparak, kullanılabilir durumdaki malzemelerini toplamaya çalıştı. Emniyet yetkililerinin bir süre sonra güvenlik gerekçesiyle vatandaşları dışarı çıkarmaya çalışması nedeniyle esnaf ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 20 yıllık pazar esnafı olduğunu belirten İhsan Köylü, “İçeride bulunan mallarımın hiçbirini kurtaramadım. Zararım 50 bin liranın üstünde. Dükkânımı baraka olarak tanımladıkları için sigorta yaptıramadım. Her tarafta kameramız ve 3 tane gece bekçimiz var ama olayın neden çıktığı uzun süre anlaşılamadı. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden acilen çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

TÜRKEŞ´TEN ZİYARET

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de sabah saatlerinde Osmanlı Halk Pazarı´na gelerek, esnaf ile görüştü. Türkeş´ten kundaklama ihtimalinin araştırılmasını isteyen esnaf, sigortası bulunmayan dükkanlarında oluşan zararın yetkililer tarafından karşılanmasını talep etti. Esnafa gerekli çalışmalarının yapıldığını belirten Türkeş şöyle konuştu: 
“Çok üzücü bir olay. Prefabrik yapılarla dolu olan bölgede bir parça bile kurtulan mal yok, konuyu takip ediyoruz bir de yerinde görmek istedim. Bakanlar Kurulu gündeminde bu konu konuşulacaktır.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da dün yine esnafı ziyaret etti. Ak, “Tek tesellimiz yangında can kaybımızın olmamış olması. Keçiören Belediyesi olarak diğer tüm kurumlarımızla birlikte zarar gören esnafımız için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

İTFAİYEYE 400 METRE MESAFEDEYDİ

Osmanlı Halk Pazarı´nda çıkan ve 253 dükkanın yandığı yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir şunları söyledi: “Gece 4 sıralarında bir yangın başladı. İlginç olanı, bu yangın olan çarşımız itfaiyeye 400 metre mesafedeydi. Ama bir anda alev alan çarşı tamamen yok oldu, tamamen yandı. İçinden hiçbir şey kurtarılamadı, hiçbir dükkan bu yangından kurtarılamadı. 253 dükkan içindeki mallarıyla birlikte tamamen yandı. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bu arsa çok değerli bir arsa. Bu yangının nasıl çıktığının, nasıl böylesine hızla yayıldığının ve nasıl hiçbir dükkânın dahi orada kurtarılamaması araştırmalı.”

YANGINLARI SORDU YANIT ALAMADI

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı´ndaki yangın, Başkent´teki iş yeri ve konutların yangına ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu gündeme getirirken CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan´ın 7 Aralık´ta Ankara´daki yangınlarla ilgili verdiği soru önergesine 15 gün içinde yanıt verilmediği ortaya çıktı.  7 Aralık 2015 tarihinde İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı´na soru önergesi veren Bilgehan, önergesinde Ankara´nın yangınlara ne kadar hazırlıklı olduğunu sorgulayarak bu yıl içinde meydana gelen yangınları gündeme getirdi. Bilgehan önergesinde Bakan Ala´ya, “Başkentteki yangınlar sonrası tutulan raporlara göre, en çok rastlanan yangın çıkış sebepleri nelerdir? İtfaiyenin geç müdahalesi nedeniyle idari ya da adli soruşturma başlatılmış yangın olayı var mıdır?” sorularını yöneltmişti. (Hürriyet)



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı