LOKMAN ERTÜRK İLK DÖNEMİ GİBİ ÇALIŞYOR

LOKMAN ERTÜRK İLK DÖNEMİ GİBİ ÇALIŞYOR

TİKA projelerinin tanıtım törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan programın ardından Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´le görüştü.Yoğun programına rağmen Ertürk´e yarım saate yakın vakit ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazanhakkında bilgi aldı

ATO Kongre Merkezi´nde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) projeleri tanıtım törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından Kazan Belediye Başkanı Ertürk´ten Kazan´a yeni bir ufuk kazandıracak projeleri yakından inceledi. Ertürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Esenboğa- Kazan arası havalimanı yolu, Susuz- Kazan arası E5 Karayolu´nun genişletilmesi ve Savunma Sanayi projelerinin geldiği noktayı anlatırken sürecin hızlandırılması için yardım talebinde bulundu. Kazan´a sevgi veselam gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeleri yakından takip edeceğini ve çalışmalardanhaberdar edilmesini istedi.

Elinde birçok projeyle her gün farklı bir bakan kapısı çalan, 10 yıl içerisinde Kazan´a birçok yatırım kazandıran ve Kazan´ı cazibe merkezi haline getirenLokman Ertürk, Kazan´ı 15 Bin nüfuslardan 50 Bin´i aşkın nüfusa çıkarmayı başarırken bu başarısının tesadüf olmadığı, Erdoğan´la yaptığı görüşmede bir kez daha ortaya çıktı. Hazırladığı projelerini hayata geçirmek için her fırsatta devletin en üst makamlarıyla görüşerek, projelerine destek almak için harcadığı yoğun mesaibüyük takdir topluyor. Yakın bir zamana kadar Ankara´da, Kazan köyü olarak nitelendirilen ve posta gönderilerinin sıklıkla Adana´nın Kozan ilçesiyle karıştırıldığı bir süreçten Dünya´da adı bilinir bir konuma getirmesidikkate alındığında Kazan´da yaptırdığı tesis ve yatırımlar ile çoğu ilde dahi olmayan hizmetleri ilçesine kazandırmasındaki başarısının tesadüf olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

3´üncü ve son dönemi olmasına rağmen Kazan´ın önümüzdeki 50 yılını şekillendirecek projeleri hayata geçirmek için harcadığı çaba Lokman Ertürk´ün vizyonunu ortaya koyuyor. TÜİK verilerine göre Kazan,  Ankara dış ilçeler arasında gelişmişlikte birinci, Türkiye genelinde 957 ilçe arasında ise 30´uncu sırada yer alıyor. 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı