Mahalle Tiyatrosu Festivali Başladı

Mahalle Tiyatrosu Festivali Başladı

Yenimahalle Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği, Mahalle Tiyatrosu Festivali başladı.Yenimahalle Belediyesi önünde toplanan sanatseverler Onuncu Yıl Marşı eşliğinde festivalin gerçekleşeceği Ragıp Tüzün Parkı’na yürüdüler.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da eşlik ettiği korteje, Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Oyuncu Turgay Tanülkü, Türkiye Tiyatrolar Birliği eş sözcüleri Zafer Gecegörür, Kımız Bozkır, Yön Sanat Atölyesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Öksüz ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Farklı illerin tiyatro toplulukları da katıldı 

Menemen Belediyesi Tiyatrosu, Ege Halk Tiyatrosu, Bartın Sanat Tiyatrosu, Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı, Sarıyer Belediye Tiyatrosu ve Keçiören Semt Tiyatrosu’nun da oyunlarıyla şenlendirdiği sokak tiyatrosunda, Tubil Halk Dansları Topluluğu da festivale katıldı.

‘Eleştiriden Korkan Başarılı Olamaz’

Ankara dışında çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı festivalde konuşma yapan Yaşar, hizmetin sadece yol ve asfalt yapmakla olmadığını söylerken, ‘Yenimahalle sanatın başkenti olacak. Elimden geldiğince vatandaşa, tiyatro salonları, kültür merkezleri kazandırdım. Ankara’yı, Yenimahalle’yi sanatçının da sevdiği bir konuma getireceğim. Çağdaş bir ilçe yaratacağım’ dedi. Tiyatronun bir eleştiri sanatı olduğuna da değinen Başkan Yaşar, eleştiriden korkanın başarılı olamayacağına vurgu yaptı ve eleştiriyi kabul eden her kim olursa olsun başarılı olur diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından festival ‘Sultan Palamut ‘ adlı sokak oyunu ile başladı. Yenimahallelilerin beğeniyle izlediği oyun “Merhaba” adlı tiyatro ile ilk gününü tamamladı. 6 gün sürecek olan Tiyatro Festivali 13 Eylül tarihine kadar farklı mahallelerde sahnelenecek.

‘Tiyatrolar Sessiz Salonlarda Değil Sokaklarda’

 Festivalin sonunda oyunculara ve Türkiye Tiyatrolar Birliği eş sözcülerine Fethi Yaşar tarafından plaket takdim edildi.

Festivalde söz alan oyuncu Tan Ülkü de, çok duygulandığını belirterek ’Artık tiyatrolar, sessiz salonlarda değil, sokaklarda, pazar yerlerinde de sergileniyor. Tiyatroyu vatandaşın ayağına götürüyoruz. Tüm sanatseverler adına Yaşar’a teşekkür ediyorum’ dedi.



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı