Mahalleliye 3 Müjde Birden

Mahalleliye 3 Müjde Birden

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Kıbrısköy Mahallesi’nde düzenlenen mahalle iftarında mahalleliye 3 müjde birden verdi.

 Talepler doğrultusunda Mamak Belediye Meclisi’nce aldıkları kararla Kıbrıs Mahallesi’nin adının, mahallelinin bugüne kadar alıştığı şekilde Kıbrısköy Mahallesi olacağını belirten Akgül, Kıbrısköy Mahallesi’nin yıllardır devam eden imar problemini çözüme kavuşturduklarını, Kıbrısköy’e aile merkezi, kültür merkezi, bilgi evi ve kapalı pazaryeri yapım çalışmalarına çok yakında başlanacağını ve Kıbrıs Kanyonu ve Mesire Alanı’nı Ankara turizmine kazandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti. 

 

 

 

Gönül sofraları kuruluyor

Mamak Belediyesi’nin ilçe genelinde yirmi bes ayrı mahalle sakinlerini ramazan ayı boyunca dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir araya getiren mahalle iftarlarının on üçüncüsü Kıbrısköy Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Kıbrısköy Pazaryeri’nde gerçekleştirilen iftar programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Meclis 2.Başkanvekili Ali Aydın, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Üyeleri, Başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı. Kurulan iftar sofralarında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Akgül, Ramazan bereketinin paylaşılarak çoğaldığını belirterek, “Amacımız eski ramazanları yaşatıp, çocuklarımıza ileride hatırlayacakları hoş hatıralar bırakmak” dedi. Mahalle iftarlarının, aileleri komşularıyla birlikte iftar ettirmenin yanı sıra birbirini görmeyen dostlarında buluşmasına vesile olduğunu kaydeden Akgül, Ramazan ayının Mamak’ta en güzel şekilde yaşandığını söyledi. Mahalle sakinleri fasıl, tasavvuf ve sanat müziği dinleyerek oruçlarını açarken, iftar sonrasında kurulan sahnede oynanan Hacivat-Karagöz gösterisi çocukları gülmekten kırıp geçirdi.

 

 

 

Bir iftar sofrası, üç müjde

30 Mart yerel seçimlerinden önce Kıbrısköy Mahallesi sakinlerine Mamak’ın en büyük Aile Merkezi, kültür merkezi, bilgi evi ve kapalı pazaryeri sözünü verdiklerini belirten Akgül, Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle yapılacak, 7’den 70’e herkesime hitap edecek kompleksin çok yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi. Akgül’ün iftar sonrası verdiği ikinci müjde ise Kıbrısköy Mahallesi’nin imar probleminin çözüme kavuşturulması oldu. Parselasyonların yapıldığını belirten Akgül, çok çeşitli imar durumu olan mahallenin tek bir standarda kavuşturulmak suretiyle sorunun çözüldüğünü ve artık mahallede yeşil alanı, otoparkı, parkı bulunan bir site yaşantısına başlanacağını söyledi. Akgül’ün son müjdesi Kıbrısköy Kanyonu ve Mesire Alanı oldu. Kıbrısköy Kanyonu ve Mesire Alanı’nı Ankara’ya kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirten Akgül, planlama çalışmalarının başladığını söyledi. Akgül, bölgenin Ankara turizmine ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

 



Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı