MAHİR ÖZEL MHP KADIN KOLLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

MAHİR ÖZEL MHP KADIN KOLLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Polatlı İlçe Teşkilatı Kadın Kollarına yönelik eğitimlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mahir Özel, ‘´ Bilgi toplumu oluşturup, ilim üretmedikçe ‘Paryalar Ligi´nden kurtuluşumuz yoktur´´ dedi.

 MHP Polatlı İlçe Teşkilatı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve Polatlı Belediye Meclisi Üyesi Mahir Özel,  Ülkenin en azından; camiler kadar okullara, imamlar kadar öğretmenlere, din adamları kadar bilim adamlarına, yalnız tebliğcilere değil araştırmacılara, hurafeye değil medeniyete, köleliğe değil özgür bireye, karanlığa değil, aydınlığa ihtiyacının olduğunu ve bu dengeleri çok iyi yönlendirmesi gerektiğini söyledi.
  Medeniyetin Türk tarihiyle başladığını ve Türklerin tarih yazan değil tarih yapan yegâne millet olduğunu vurgulayan Özel, ‘´Çöküşten çıkış yoluna: Türk ve İslam aydınlanmasının olduğunu, Türk ve İslam coğrafyasında yaşayan bireylerin, siyasal alanda sağlam demokrasi kültürü ile donanıp, toplumsal olarak aklı ve sağduyuyu öne alarak bilgi toplumu oluşturarak ilim üretmek dışında çaresi yoktur. Özetle çıkış yolu,  dünya paryalar liginden kurtuluş yolunda gerek şart budur.´´ ifadelerini kullandı.
 Özel şunları söyledi:  ‘´sağlam demokrasi kültürü olmazsa olmaz şarttır. Bireyler: toplumsal yada bireysel özgürlüğü ve öz güveni ancak ve ancak özgür toplumsal ortamda sağlarlar. Özgün ve bilimsel düşünceler ve ürünler, üretimler de ancak böylesi şartlarda oluşan fertlerden çıkar.  Geçmişte bire bir örneğini gördüğümüz, Farabiler, İbni Sinalar örneğin de olduğu gibi. Türk ve İslam coğrafyası: İslam aydınlanmasının yaşadığı 9. 10 ve 11´inci yüzyılı içine alan üç yüz sene için de bunu başarmış dünya bilim liglerin de daima liderliği taşımıştır.   Türk İslam Dünyasının ilim üretip Cihan´da öncü olmasının en güzel ve çarpıcı örneği budur.´´
Aktif katılım gösteren MHP Kadın Kolları üyeleri,  eğitimleri çok faydalı bulduklarını, öğrendiklerini hemen hayata tatbik ettiklerini ifade ederek Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mahir Özel´e teşekkür ettiler.


Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı