Mamak Belediyesi`nden 30 Ağustos`ta Anlamlı Açılış

Mamak Belediyesi`nden 30 Ağustos`ta Anlamlı Açılış

Mamak Belediyesi, Samsun Yolu kenarında inşa ettiği Bayrak Anıt Park`ın açılışını görkemli bir törenle, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda gerçekleştirdi. Başkent`te en fazla Türk Bayrağı`nın bulunduğu park, Samsun Yolu`ndan Ankara`ya gelenleri selamlamaya başl

Zafer Bayramı coşkusunu ve açılış mutluluğunu bir arada yaşadıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 91.`inci yıldönümü. Kanlarını bu topraklara veren şehitlerimiz için yapabileceğimiz tek şey bu toprak için çalışmaktır. Bugün iki mutluluğu bir arada yaşayalım istedik. Ülkemizde, şehrimizde birçok anıt park var. Kimisi yüksekliği kimisi en büyük Türk Bayrağı ile anılıyor. Biz de İstiklal Marşı’mızın onuncu kıtasında yer alan "Dalgalan Sen de Şafaklar Gibi Ey Şanlı Hilal" mısrasında ki harf sayısı kadar bayrağın bir arada bulunduğu ve bunu taçlandıran bir kule bayrak yaptık. Şanlı bayrağımıza yakışan bir çalışma oldu. Hem Mamak`a hem de Ankara`ya hayırlı olsun" dedi.

Seğmen coşkusu
Düzenlenen açılış törenine Akgül’ün yanı sıra 4.Kolordu Komutanlığı 28.Mekanize Barış Gücü Piyade Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutan vekili Muhabere Albay Darcan Değer,  Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan tören Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi`nin seğmen oyunu ile devam etti. Ardından Bayrak Anıt`ın açılış kurdelesi kesilerek, park gezildi.

Başkentlilere Görsel Şölen

5 bin metrekare alan üzerinde yapılan parkta 37 adet Türk Bayrağı ile
40 metre yükseklikte kule yapıldı. Kulede bulunan 5x10 metre
ebatlarında Türk Bayrağı sayesinde park, Başkent`in en büyük Türk
bayraklarından da birine ev sahipliği yapıyor. Kuleyi oluşturan
direklere renk efektleriyle estetik bir görünüm kazandırılan Anıt
Bayrak, gökyüzünden de net bir şekilde görülüyor. Her bayrağın altına
ayrı ayrı konan projektörlerle birlikte park, geceleri de Başkentlilere görsel bir şölen yaşatıyor.


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli