Mamak Gerçekten Yeni Mi?

Mamak Gerçekten Yeni Mi?

Akgül`den İddialı Sözler "Torbadan tavşan çıkaramayız ama gerçek projeleri uygular halkımızın hizmetine sunarız"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül uzun bir sessizliğin ardından ilk kez konuştu. Mamak`ta Mamak`lıların çok büyük değişimlerin beklediğini altını çizen Akgül, yıllar önce yapılacak olan Hastane ve üniversite tartışmalarına da son noktayı koydu.

5 yıl önce yayınladığı seçim beyannamesi ile Mamaklıların karşısına çıktığını ifade eden Akgül söz verdiklerimizi gerçekleştirdik ,şimdi yeni projeler için Mamaklıların oyuna talibim" dedi.

Gazeteci Beril Çuhadaroğlu`nun sorularını yanıtlayan Akgül Mamak`ta Cemaatte peşkeş çekilip çekilmediğini, tepki istifalarının perde arkasını, Hastane ve Üniversite yatırımları, 50 yıl bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda sorduğumuz soruları yanıtladı. 30 Mart seçimleri için yeni Mamak sloganı ile seçim çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Akgül, Mamak vizyonunu Selçuk mimari yapıtları ile Otantik bir ilçe haline getireceklerini kaydetti.

5 yılda Mamak`ın Çöplük ve ceza evi ile değil yatırımcının dikkatini çeken şehir merkezine yakınlığı sosyal ve ekonomik alanları ile artık ötelenen değil yenilenen,herkesi ağırlayabilen bir ilçe olduğunu da ifade etti.

Mamak Seçim Koordinasyon Merkezinde Angara Gazetesinin sorularını yanıtlayan Akgül son günlerde gündeme gelen Cemaat ve istifalar hakkında da Mamak`ta hiç bir vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz derken istifa eden partililer içinde ben merkezli siyaset yapanlar elbette olacaktır. Ama ben olmadım başkası da olmasın parti üyesi iken kendini yönetici gösterenler için" yalancının mumu yatsıya kadar yanar ama bazılarının yatsıyı bile bulmuyor" dedi.

Mamak`ta 5 yıldır neler değişti ? Neler değişecek ?

Mamak`ın 5 Yılını değerlendirdiğimiz zaman şunu da yapsaydık dediğimiz çalışmalarımız elbet oldu diyerek kısada bir özeleştiri yaparken; " Elimizdeki imkanlar, belediyemizin kaynaklarına baktığımızda bugüne kadar yapılamaz dediğimiz bir çok şeyi yaptığımıza atılımı gerçekleştirdiğimize inanıyorum dedi.

Bu işin birinci yolu bütçeden başlamak gerekir diyen Akgül ; " bizden önceki dönemlerde 80 milyon ile gerçekleşen gelir bütçemiz vardı ve bunun tamamı zorunlu giderlere ayrılırken yatırımlara pek para kalmadığını ve belediyenin borçları nedeni ile kitlenerek hizmet veremediğini kaydetti. Öte yandan Akgül göreve gelmeden önce belediyenin maliyenin yüzsüzler listesinde borçlarını ödeyemeyeler arasında 3. sıradaydı. 2010 yılında borçlarımızın tamamını yapılandırdık. 4 yıldır bunları düzenli bir şekilde ödüyoruz" diyerek önce düğümü çözüp sonra üretime geçtiklerini kaydetti.

Mamak belediyesinin borçlandırıldı mı ?

Biz göreve geldiğimizde faizlerle birlikte 200 trilyonu geçen bir borcu vardı ve belediye kilitlenmiş durumda olduğunun altını çizen Akgül ;" Gayrimenkulleri hacizli ve işçileri de maaşlarını alamıyordu. Biz bu borçları yapılandırdık düzenli bir şekilde ödüyoruz. Bununla birlikte yatırım yapıyoruz. 5 yıl içinde yaptığımız yatırımın miktarı 220 trilyon. Mamak belediyesi tarihinde ilk kez bu denli yatırım yapılıyor.Bu yatırımların büyük bir kısmını kendi imkanlarımız ile bir kısmını da iller bankasından proje karşılığı kredi çekerek kullandık. Bu belediyeden bugüne kadar borç ödemek için kredi çekilmiş ve kullanılmış. ilk defa biz iller bankasından proje karşılığında kredi aldık ve vatandaşlarımıza yatırım olarak sunulmuştur" dedi.

"Çalışanlarımız Alınlarındaki ter kurumadan haklarını alabilmeli"

Belediyenin 200 trilyon borcu olduğunu doğrulayan yatırımlar ile bu borçların ödendiğini de kaydeden Akgül ;" Uzun vaade ye yayılmış ve projeler için kullanılmış düzenli ödemeleri olan borçlarımız. Asıl önemli olan kısmı bugüne belediye hep borç ödemiş yatırım yapamamış. Artık hem borç ödüyor hem yatırım yapıyor ve çalışanlarımız maaşlarını sorunsuz tüm haklarını alabiliyor. Bizim için önemli olan insanların alınlarındaki ter kurumadan haklarını alabilmeleri" şeklinde konuştu

"Mamak Çöplüğü Değil Yatırımları Konuşuluyor"

Mamak Çöplüğü, askeri ceza evi ile anılan bir yer iken şimdi projeleri ile konuşulduğunuda kaydeden Akgül ;" Arkasına dönüp Mamak`a bakmayan insanlar olumsuz algıdan çıkardığımız Mamak için şimdi projelerini yatırımlarını alışveriş merkezlerini konuşuyor. Yatırımcıların dikkatini Mamak`a çekmeye başardık. Mamak`ta değişim olduğunu projelerle hayata geçirdik" diyerek ifade etti.

"Mamak Vizyonunda Selçuk Mimarileri Konuşulacak"

Mamak`ta zoru başardıklarını ve haklı olarak vatandaşın artık daha fazla çalışma beklediğini de kaydeden Akgül bu 5 yılda Mamak`ın değişimi için alt yapı çalışmasını yaptık.Kimseyi ötekileştirmeden yeni bir Mamak vizyonu oluşturduk ve tüm renkleri ile Mamaklılara hizmet için sözde değil icraatlarımızı örneklendirerek şunları kaydetti; " Artık Mamak`ın kapalı pazar yerleri, aile merkezleri, kongre merkezi, yüzme havuzu, şehir stadımız faaliyete geçti ve Amatör spor kulüplerimize ciddi çalışma alanı oluşturduk. 5000 kişilik kapalı spor salonumuzda faaliyete geçti. Orta yaş üstü vatandaşlarımız için konaklarımız faaliyete geçti, 2 kültür merkezimiz oldu necip fazıl kültür merkezimiz ve Necmettin Erbakan Kültür merkezi"

Mamak`ta Selçuklu esintileri

Mamak`ta Selçuklu mimarisini işleyen bir görsel yapıl oluşturmayı hedefliyoruz. Mamak`a kimlik kazandıracak yatırımlarımız, Kentsel dönüşüm projelerimiz ile gecekondu imajından çıktık ve sosyal donatı alanları ile kamu alanlarımız yapıyoruz" dedi.

Hastanenin tüm işlemleri tamamlandı

"2 Yıl İçinde Mamak Hastanesine ve üniversitesine kavuşacak"

Muhalefet partileri hastane iptal edildiği başka yere gittiği söylemleri ile Mamaklıların yanlış bilgilendirildiğini de kaydeden Mesut Akgül ;" Hastanemiz 2 yıl içinde tamamlanmış olacak ve hiç bir yere gitmedi. Hastanenin tüm protokol işlemleri tamamlandı. Tabelalar büyükşehir`in projesi oraya denk geldiği için söküldü. Mart başında şantiyeleri kuruluyor. 65 trilyonluk bir yatırım.Hastanenin iç malzemelerini kattığımızda 100 trilyonluk bir yatırım olacak ve Akıllı hastane olarak yapılacak. 2 sene içinde tamamlanacak. Her seçimde Mamak`ta seçim malzemesi yapılan hastane yok, üniversite yok söylemlerini de yakında temelleri atılarak başlayacak çalışmamızla Tüm Mamaklılar verdiğimiz sözleri tüm zorluklara rağmen gerçekleştirdiğimizi görmüş olacak" dedi.

"Üniversitenin Temeli Atılıyor ve Türkiye`de İlk Olacak"

Üniversite için İlk Adımın atıldığını kaydeden Akgül ; " Üniversite ile ilgili çalışmamız var ve Üniversite dediğimiz alan çevriliyor. Türkiye`nin İlk araştırma laboratuarının ihalesi yapıldı. Yüksek Sağlık Teknolojileri Vakfı Türkiye`de ilk olacak ve kök hücre ve genlerle ilgili Türkiye`de olmayan bir üniversiteyi ilçemizde açıyor. Harvard ile birlikte Hacettepeli hocaların bulunduğu bir üniversite olacak. İlk bölümün ihalesi yapıldı. Özellikle hep şunu söyledik Mamak belediye bütçesi ile bunu yapma imkanımız yok özel sektör ve devleti dahil ederek ciddi yatırımlara imza attık."şeklinde konuştu.

50 yılda kentsel dönüşüm

Kızılay`a en yakın alanda bulunan bu bölgede olan 50 Yıl kenbtsel Dönüşüm projesi konusundada önemli açıklamalarda bulunan Akgül ; " Kentsel dönüşüm uzun sürmemsinin nedenini Çankaya Belediyesi ile kesişen sınırların ile Çankaya belediyesinin 3 kez yargıdan iptal kararı alması olduğunu belirtti. Akgül ; "Büyükşehir belediyesi bu bölgede yapılacak olan çalışmada garantör olarak bulunmak ve müteahhitle anlaşamayan hak sahiplerinin belediye ile anlaşabileceğini ifade ederek 30 Mart öncesi tapuların dağıtılacağının da müjdesini verdi.

"Mart Ayında Yeni Mamak Projelerini Açılıyorum"

5 yılın hesabını 5 yıl önce hazırladığım seçim beyannamesi ile verdiğini kaydeden Akgül Mart ayında yeni Mamak projelerini de açıklayacağını kaydetti. Herkesin bir iddia ile seçimlere çıktığını kaydeden Akgül hiç bir aday ile ilgili yorum yapmıyorum. siyasette etik değerlerimiz olmalı.ben yapabileceklerimi konuşuyorum ve halkımıza söylüyorum yapamayacaklarım için yapmam diyebiliyorum. Proje denilince evet binlerce Mamak için proje söylenir ama yapılabilecek bütçesi dokümanı yerlerimiz bellidir. Torbadan tavşan çıkaracağım, Mamak`a deniz getireceğim demiyoruz. bunun geçmişte örnekleri var. Ayağı yere basan projeler ile halkımıza yapabileceklerimizi anlatıyoruz. Halkımızın bu olabilecek projelere oy vererek destek olmasını istiyoruz" dedi.

"İstifalarla abartıldığı gibi değil"

"Her görüşten oy alacağımıza inanıyorum"

İstifalarla ilgili ben merkezli siyasetin getirisi olduğunu kaydeden Akgül ; "Her seçim döneminde yaşanan bir durumdur. İnsanlar ben merkezli siyaset yapıyorsa bu her seçimde olur.Doğru mu derseniz bir siyasi partiye gönül vermişseniz, "Ben varsam varım ben yoksun" demek son derece yanlış. Benim gönlüm ister ki partinin hiyerarşik yapısı vardır. Ama o kişi kimse kenetlenmesi lazım. Bunlar iddia edildiği gibi çok büyük boyutta olmayacaktır. Böyle bir şey kesinlikle kendini farklı görevler ile bulunduğunu iddia eden üye iken kendini farklı bir görevde iddia edenlerin ne dere doğru ve dürüst olduklarını göstermiş oluyorlar. Ak parti ailesi olarak kimseyi sınıflara ayırarak değil herkesin paşkanı olarak hizmeti görev biliyoruz kendimize" şeklinde yorumladı.

"Cemaat `e Ayrıcalık Yapılmıyor"

5 yıl içinde kimseyi ötekileştirmeden siyaset yaptığını kaydeden Akgül; " ülkemizde şuan yaşananlar Türkiye`nin istikrarının bozulmasını isteyen bir kaos . Bizim tabanda kimse ile sıkıntımız yok.Bu insanlarımızda arada kalmış durumda. Şuana kadar hiç bir çalışmada cemaatçi değil diye ayırmadık. Cemaatte verdiğimiz iddia edilen yer kat karşılığı verildi. Burada belediye imkanlarını cemaatte sunmak söz konusu değil. şunu iddia ediyorum kimsenin hakkını cemaati bırakalım Mamak`ta kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi.

Özel Haber: Beril Çuhadaroğlu


 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı