Mamak Hastane ve Üniversitesine Kavuşuyor

Mamak Hastane ve Üniversitesine Kavuşuyor

Mamak`ta yıllardır konuşulan ve en çok seçim dönemimde gündeme gelen Devlet Hastanesi ve Üniversite projesinin Mart ayında ilk çalışmaları başlıyor.

.  Türkiye`nin ilk akıllı hastanesi olarak hizmete girecek olan Mamak devlet hastanesi için ilk adınlar atıldı. Mart ayında şantiyeler kuruluyor. Mamak`ta değişim başlıyor sloganı ile çalışmalarını sürdüren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kangren olan sitelerde de Ankara Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile siteler esnafının vitrini olacak showroom ve satış mağazasının temelini de attı.

Mamak Ak Parti`de yoğun seçim çalışmaları sürerken, Ak parti 82 bin üyeye ulaşarak Yeni belediye meclis üyesi aday kadroları ile yenilenen Mamak imajına yatırım törenleri ile ev sahipliği yapmaya başladı. Seçimlere sayılı gün kala dev yatırımların temelini atan Akgül Mamak`ta Mart ayı içinde başlayacak olan Mamak Devlet Hastanesi ve özel üniversitenin de müjdesini Mamaklılar ile paylaştı.  200 yataklı devlet hastanesi Kayaş itfaiyesinin çevresine yapılacak olan devlet hastanesinin temeli mart ayının ilk haftası inşattın şantiyesi kurulması ile başlıyor. 1 yıldır proje çalışması süren hastane Türkiye`de ilk Akıllı hastane olma özelliğine sahip olacak.

"2 Yıl İçinde Mamak Hastanesine ve üniversitesine kavuşacak"

Akgül, hastane çalışmalarının süreci hakkında yaptığı açıklamada ; "  Hastanemiz 2 yıl içinde tamamlanmış olacak. 65 trilyonluk bir yatırım.Hastanenin iç malzemelerini kattığımızda 100 trilyonluk bir yatırım olacak. Her seçimde Mamak`ta seçim malzemesi yapılan hastane yok, üniversite yok söylemlerini de yakında temelleri atılarak başlayacak çalışmamızla tüm Mamaklılara verdiğimiz sözleri zorluklara rağmen gerçekleştirdiğimizi görmüş olacak" dedi.

Dahiler Mamak`ta Buluşacak

Mamak üniversitesine kavuşuyor  

Üniversite yapılacak alanın çevresinde yakın zamanda çalışmaların başlayacağını kaydeden Akgül ; " Türkiye`nin İlk araştırma laboratuarının ihalesi yapıldı.  Yüksek Sağlık Teknolojileri Vakfı  Türkiye`de ilk  olacak ve kök hücre ve genlerle ilgili Türkiye`de olmayan bir üniversiteyi ilçemizde açmanın gururunu yaşayacağız. Harvard ile birlikte Hacettepeli hocaların bulunduğu bir üniversite olacak. İlk bölümün ihalesi yapıldı" dedi.

Siteler esnafına Mamak’ta dev showroom

 

Siteler esnafının vitrini olacak showroom ve satış mağazasının temeli Mamak’de geçtiğimiz hafta temeli atılarak siteler esnafının kangren`e dönen sorunu çözülmüş oldu.  Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak projenin temel atma törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Ankara Lakeciler ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, siteler esnafı ve çok sayıda Mamaklı katıldı. Böyle büyük bir projeye ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hükümetimizle, Büyükşehir Belediyemizle birlikte hizmete devam ediyoruz. Temelini attığımız bu noktanın arka taraflarında büyük rekreasyon alanları, ticaret alanları, sosyal kültürel alanlarda olacak. Mamak her yönüyle bir cazibe merkezi haline geliyor” dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı