Mamak ta Aynı Anda 3 Mahallede Yıkım Başladı

Mamak ta Aynı Anda 3 Mahallede Yıkım Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar?ın da katıldığı törenle birlikte, Mamak Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde, bin 430 gecekondunun yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu.

 Mamak Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerindeki bin 430 gecekondunun yıkılarak, yerine modern konutların yapılacağı Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, Karaağaç Mahallesi’nde yıkım töreni düzenlendi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,TOKİ Başkanı Haluk Karabel, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve bürokratların da katıldığı yıkım törenine Mamaklılar da yoğun ilgi gösterdi.

‘KİRA YARDIMI’ SÖZÜ VERDİ

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü halkla karşılıklı rızaya dayalı olarak yapacaklarını söyleyerek, “Buradaki evlerin hepsi salaş. Doğru düzgün yolu yok, okulu yok, sağlık ocağı yok. Bunlar modern hayatın gerektirdiği donatılarla benzenmiş yerleşim yerlerine dönüşecek” dedi. Mamaklılara kira yardımı yapılacağını da dile getiren Bayraktar, “Devletimizin ve hükümetimizin imkanları neyse biz gereğini yaparız” diye konuştu.

ÇARPIK KENTLEŞMEYE SON

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, Mamak’ın yıllarca gecekondu, çöplük ve cezaeviyle anılan bir ilçe olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Yıllardır süren çalışma ve çabalarla bu algıyı kırmanın, kentsel dönüşümlerle gecekondulardan kurtulup modern yapılar yapmanın hedefini koyduk. Bugün Mamak’ta 7 ayrı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu proje Ankara’nın doğu girişindeki çarpık kentleşmeye bir son verecek.”

24 AYDA TESLİM

574 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek projede, bin 750 hak sahibinin yer aldığı mahallelerde bin 430 gecekondu yıkılarak modern konutlar inşa edilecek. Dört cami, dört okul, iki ticaret merkezi, bir kızılay binası ve iki sosyal kültürel tesis alanının inşa edileceği projede konutlar, 24 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

YANGIN ÇIKTI

Yıkım töreninin ardından gecekonduların olduğu bölgede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Mamak Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne ait bir sulama tankeri yangına müdahale ederek, kısa sürede söndürdü.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı