Mamaklı Muhtarlar örnek çalışma yürütüyor

Mamaklı Muhtarlar örnek çalışma yürütüyor

Mamak Muhtarlar Derneği, Mamak?ın sorunlarını, çözüm önerilerini tartışarak yerel yönetimlere ve merkezi hükümete iletiyor.

 Yerel seçim döneminin etkili bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Mamak Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngören, “Yerel seçimler, sorunları çözümü konusunda bir şanstır” dedi.

Mamak Muhtarlar Derneği’nin yapılan toplantıda konuşan Mamak Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngören, Mamak’ta 66 muhtarlığın bulunduğu belirterek, 66 mahallemizin muhtarı muhtarlıklarının sorunları tek tek belirleyerek çözüm için gereken kurum ve kuruluşlar ile diyalog halinde olduğunu söyledi. Mamak Muhtarlar Derneği olarak çözüm noktasında birlikte hareket tarzını belirlediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“2014 yılında yerel seçimler yapılacak. Mahallelerimizin sorunlarının çözümü açısından bizim için bu büyük bir fırsattır. Yol çalışmalarından, kaldırım düzenlemelerine, sokak lambalarından, trafo işlemlerine kadar tüm sıkıntıları belirliyoruz. Belirlediğimiz bu sıkıntıları gerek ilçe belediyemize, gerek büyük şehir belediyemize, gerekse merkezi hükümete ulaştırıyoruz. Şimdiye kadar önemli yol kat ettik. Bizim maksadımız Ankara’nın en önemli metropol ilçelerinden Mamak’ı modern bir hale getirme yolunda çalışmalara katkıda bulunmaktır. Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül, bizim belirlediğimiz sıkıntıların çözümü konusunda yardımlarını esirgememektedir. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.”

“MUHTARLARIN SORUNLARI DA VAR”

Sadece mahallelerin değil muhtarların da sorunları olduğunu ifade eden Hulusi Güngören, Torba Kanunda çıkan muhtarların maaşları ile ilgili düzenlemenin yılbaşından itibaren hayata geçirilmesinin gerektiğini sözlerine ekledi. Güngören açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bizler birlikte hareket ettiğimiz takdirde hem bölgemizin sorunlarını hem de kendi sorunlarımızı çözeriz. Tek tek mücadelenin mutlak faydası vardır, fakat toplu halde yapılan çalışmalar ve etkinlikler daha da büyük ses getirir. Buradan muhtarlarımızdan isteğim, her mahallenin sorunlarını tespit ederek yazılı hale getirmeleridir. Bu raporları belediye başkanlarımıza ve siyasilere sunalım.”

Toplantıya, Harise Habercilik ve Reklam Ajansı adına Songül Yetgin, Mamak Muhtarlar Derneği ve Tepecik Mahallesi Muhtarı Hulusi Güngören, Şirintepe Mahallesi Muhtarı Şevki Yılmaz, Kutlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaer, Fahrikorutürk Mahallesi Muhtarı Yeliz Akın, Lalahan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Lütfi Pınaroğlu, Akdere Mahallesi Muhtarı Nizam Açıkgöz, Mehtap Mahallesi Muhtarı Ercan Özçelik, Kayaş Mahallesi Muhtarı Ahmet Halat, Ekin Mahallesi Muhtarı Şenel Şahinkaya, Yeni Bayındır Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıldız, Başak Mahallesi Muhtarı Cengiz Albayrak, Araplar Mahallesi Muhtarı Süleyman Gürleyik, Harman Mahallesi Muhtarı Ahmet Yılmaz Çöşge, Bogaziçi Mahallesi Muhtarı Şeref Sipahi, Çağlayan Mahallesi Muhtarı Gani Pilavcı ve Akşemsettin Mahallesi Muhtarı, Mehmet Doğan katıldılar.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli