Mamak?lının Demokrat Yüzü

Mamak?lının Demokrat Yüzü

Yerel seçimlere 8 ay kalmasının ardından siyasetin hızla geliştiği ilçelerden olan Mamak?ta siyasi arena hareketleniyor. Siyasi partilerin aday adaylarının birbiri ile yarıştığı ilçede Mimar Coşkun Torun Mamak projelerini ve Mamak çalışmalarını Angara g

Neden aday olduğunu ve Mamak’ın sorunlarını çözüm önerileri  ile gündeme getiren Torun, “ Mamak’ta Mamaklıyla çalıştım, Mamaklıyla kazandık” Mamak’a borcumu ödeme zamanı gelmiştir” dedi.

“Mamak’ta Çalıştım, Mamaklıyla Kazandım, Mamaklıya Kazandıracağım”

Mamak için yıllarca çalıştım iş hayatımda yaptığım çalışmalarda Mamak her zaman için öncelik kazandı diyen Mimar Coşkun Torun kimdir derseniz;  “ 1970 Kırşehir’in Kaman doğumluyum. Geleneksel bir aileden gelen on kardeşin en küçüğü olarak İlkokulu köyde, Ortaokulu ve Liseyi Kaman’da bitirdim. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldum. 1990 Yılı’nda genç bir mimar olarak iş yaşamına Mamak’ta başladım ve 23 yıldır serbest Mimar olarak Mamak’ta çalışmaktayım” 

Mamak’ta birçok hayata geçen mimari projeye imza attan ve Mamak2ın sorunlarına hem siyasi olarak hem de sosyolojik olarak hâkim olduğunu kaydeden Torun gazetemizin sorulanı yatlarken amacımız siyaset olmamalı siyaset bir araç Mamak’ta olması ve değişmesi gereken çok şey var. Eksiklikleri değiştireceğime ve Mamak halkını ayrışmadan bölünmeden eşit hizmet alabileceğine inandığım için bu yolda aday adaylığımı açıkladım” dedi.

Yaptığı iş gereği Mamak’ı mahalle, cadde, sokakları ve sorunlarıyla yakından tanıma, belediyeyi, işleyiş biçimini, sorunlarını ve yanlışlıklarını yakından izleme ve anlama olanağı olduğunu kaydeden Torun ; “ Mamak’ta Mamaklıyla çalıştı, Mamaklıyla kazandı. Bugün bir Coşkun Torun varsa bir yere gelebilmişse bunu önemli ölçüde Mamak’a ve Mamaklıya borçluyum” şeklinde konuştu. 

Siyasete Mamak’ta başladığını kaydeden Torun ; “ CHP Mamak İlçe örgütünde sade üyelikten, il/ilçe delegeliği ve yönetim kurulu üyeliği gibi birçok görevlerde bulundum. 2009 yerel seçimlerinde Belediye meclis üyesi adayı oldum ve seçim komitesi ve alan çalışmalarında aktif olarak görev aldım. Son genel seçimlerde İlçe Başkan Yardımcısı olarak, arkadaşlarıyla beraber seçim çalışmalarının yürütücülüğünü üstlendim. Bu geldiğimiz noktada, bir Mamaklı, bir teknik adam, Mamak’ı kendi yurdu olarak gören bir siyasetçi olarak; Mamak’ın Mamaklının Ankara’ya yaptığı katkının ve verdiği emeğin karşılığı bir yerde olmadığı kanısındayım” dedi.  

“Mamak İyi Yönetilmiyor”

Mamak’ın çıkarlarının, haklarının savunmasının siyaset alanında iyi yapılmadığı Mamak’ın iyi yönetilmediği düşüncesinde olduğunu söyleyen Torun ; “ Mamak’ın daha iyi yönetilebileceği ve daha iyi temsil edilebileceği, Mamak’ın Ankara’nın yükselen ilçesi olabileceği inancındayım. Deneyimim, projelerim, çalışma ekibi ve ahlaki değerleriyle Mamak için bugün yapılanın çok üzerinde işlere imza atacağım konusunda iddialıyım. Bu nedenle; Ankara’nın cezaevi, çöplüğü, dönüşemeyen parçası, arka bahçesi olarak değil, yeni yüzü, yükselen değeri olsun diye,  caddeleri, sokaklarında, mahallelerinde yoksulluk, işsizlik ve umutsuzluk gezmesin diye, Kentsel hizmetlerden, altyapıdan, sosyal hizmetlerden mahrum edilmesin diye, Mamak’ı yönetmeye, belediye başkanlığı görevini üstlenmeye aday olduğunu” söyledi.

“Belediyeler Kişisel Kadrolaştırılamaz”

Yerel Yönetimlerde halkın belediyeleri yönetmesi ve mahallelerin sesine kulak verilmesi gerektiğini kaydeden Torun ; “  Yönetim anlayışımız, kişisel ve dar kadrocu olunmayacak, ilçemizi sizle birlikte yönetilecektir. Kararların, projelerin hiçbiri halk desteği almadan uygulanmayacaktır. Bütçenin nasıl ve hangi konulara öncelik verilerek kullanılacağına sizlerle birlikte karar verilecektir. Harcama ve uygulamalarda şeffaf olunacaktır. Bu amaca yönelik, her kesime açık Mamak Kent Konseyi aktif hale getirilip, bütçe, projeler, sorunlar ve çözümler sizlerle birlikte tartışılacak, kararlar katılımcı biçimde alınacaktır. Ulaşılabilir olunacak, sorunlar, her noktada, siyasi ve idari kadrolarla dinlenerek çözümlenecektir”  

“Kentsel Dönüşüm Halk İçin Olur”

Mamak Projelerini  Gazetemizle Paylaşan Coşkun Torun; “  Kentsel dönüşüm halk için yapılacak, yıllardır emek verenler doğan değerin asıl sahibi olacaktır. Yaşanılır konut alanları üretmek ve hak sahiplerinin bu alanların asli unsuru olması temel ilke olacaktır. İşsizlik sorununa yönelik mesleki eğitim programları hazırlanacak, profesyonel bir istihdam ve eğitim merkezi ilk iki yıl içinde Mamak’ta inşaa edilip, açılacaktır.  Mamak’ı çöp döküm sahası, cezaevi alanı olarak gören anlayışı aşıp, Mamak’tan kaçan kamu kurumu yatırımlarını Mamak’a getirmek için aktif çalışma yürütülecektir. Mamak’a istihdam sağlayıcı yatırım yapanlara, arsa ve altyapı desteği verilecektir” dedi.

“Yardım Gizli Yapılır”

Toplumcu Belediyecilik anlayışına da dikkat çeken Torun ;  “  Her Mamaklının geliri, mesleği, cinsiyeti, kökeni gözetilmeksizin onurlu bir yaşam hakkına ve koşullarına sahip olması temel belediyecilik ilkemizdir. Ekonomik koşulları yeterli olmayanların yanında olmak belediyenin en temel görevidir. Bu kesimlere verilecek destek sadaka değil, bir insanlık ve vatandaşlık hakkıdır. Belediyemiz onur kırmadan bu kesimlerin yanında olacaktır. Bu yardımlar incitmeden, teşhir etmeden, Yenimahalle belediyesinin başarıyla uyguladığı kart sistemiyle gerçekleşecektir.  Gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceği iyi eğitim alabilmelerine bağlıdır. Mamak’ın çocukları ve gençleri iyi ve hak ettiği eğitimi alamamaktadır. Belediyemiz eğitim konusunda başta üniversiteye giriş olmak üzere her düzeyde genç nüfusunu destekleyecek, açığı kapatmalarına yönelik geniş burs ve eğitim destek programları başlatacaktır” 

“Mamak’a Üniversiteyi Hak Ediyor”

Mamak bir Üniversite’yi hak etmektedir diyen Torun ; “  İlçemiz bünyesinde bir kamu üniversitesi kurulması için aktif çaba gösterilecek, yer tahsisi ve inşaa sürecinde her türlü destek  verilecektir.  Kadınlarımıza yönelik istihdam ve sosyal etkinlik merkezleri aktif hale getirilecek, kadınlarımızın ekonomik ve toplumsal yaşamın dışında bırakılmasına dur denilecektir. Engelli Mamaklıların yıllardır çektiği sıkıntıları en aza indirecek yol, kaldırım, bina düzenlemeleri yanında kamusal alanlarda gerekli değişiklikler yapılarak Mamak, engelli dostu haline getirilecektir. Yeşil alanlar ve spor alanlarının çoğaltılması için çaba gösterilecek, gençlerimizin ve öğrencilerimizin spora aktif yönlendirilmesi için farklı branşlarda faaliyet gösteren spor okulları kurulacaktır. Yaşlılarımız kenarda değil yaşamın içinde olmayı hak etmektedir. Kamusal etkinliklerimizde, günlük yaşam faaliyetlerinde bu kesimin ulaşım, ücretsiz yararlanma gibi önceliklere sahip olması sağlanacaktır. Halkımızın sağlığını tehdit eden baz istasyonları parklardan ve çatılardan sökülüp atılacaktır” seklinde konuştu.

Haber: Orhan Aydan 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı