Mamak?ta Bebeklere ?Hoş Geldin? Sürprizi

Mamak?ta Bebeklere ?Hoş Geldin? Sürprizi

Türkiye?de ilk kez toplu sözleşmeye çocuk yardımını yansıtan Mamak Belediyesi örnek bir çalışma daha başlattı. Acıda, kederde vatandaşı yalnız bırakmayan Mamak Belediyesi yeni bebek sahibi olan ailelerinde sevincini paylaşıyor

  Mamak Belediyesi’nin başlattığı ‘Hoş Geldin Bebek’ kampanyasıyla doğum yapan ve çocuk sahibi olan aileler ziyaret edilerek, Hoş Geldin Bebek paketi ailelere teslim ediyor. Ailelere destek olmak amacıyla hazırlanan paketler içerisinde bir bebeğin temel ihtiyaçları bulunuyor. İçerisinde 10 parça zıbın takımı, bebek taşıma çantası, bebek malzeme taşıma çantası, biberon ve damaklı emzik bulunan paketler ailelerin maddi yükünü de hafifletiyor. Mamak’ı geniş bir aile olarak gördüğünü dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Biz ailemize her yönden sahip çıkıyoruz. Günde 15 doğumun ve 7 ölümün gerçekleştiği Mamak’ta yeni doğum yapan ailelerde ziyaret edilerek sevinçleri paylaşılıyoruz. Bu büyük aileye yeni katılan her çocuk bizim çocuğumuz ve onlar için hazırladığımız Hoş Geldin Bebek paketlerini ailelerine teslim ediyoruz. Ayrıca ölümün gerçekleştiği aileler de ziyaret edilerek kederleri paylaşılıyor” dedi

 

Her Bebeğe Özel Doğum Kartı

Uygulama kapsamında hazırlanan paketler doğum yapan her aileye gönderiliyor. Ayrıca doğum anısına kız ve erkek bebekler için ayrı ayrı hazırlanan pembe ve mavi renkli kartlarda ailelere gönderiliyor. Bebeğin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilerin yer aldığı kartlar hem aileler hemde bebekler için özel bir hatıra niteliğinde.

 

Çok Mutlu Olduk

Akgül proje kapsamında Ahmet-Hacer Gülgem çiftinin 15 gün önce dünyaya gelen bebekleri Elif’i ziyaret etti. Anne Hacer Gülgem uygulamadan çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Anne Gülgem; “Verilen hediyeler gerçekten çok işimize yarayacak. Bu tür temel ihtiyaçlar her zaman lazım oluyor. Bu özel günlerimizde Mamak Belediyesi’nin yanımızda olması bizi çok mutlu etti” dedi. Akgül ikinci ziyaretini Serkan-Yeliz Bozar çiftinin yeni doğan bebekleri Elif’e yaptı. Anne Bozar, ziyaretin kendileri ve bebekleri için unutulmaz bir hatıra olduğunu söyledi.

 

Türkiye’de Bir İlk; Çocuk Yardımı Toplu Sözleşmede

Çocuk yardımı hakkında da bilgi veren Akgül; “Hizmet-iş Sendikası’yla yaptığımız toplu sözleşme ile Türkiye’de ilk defa çocuk yardımını toplu iş sözleşmesine yansıttık. 267 işçiyi kapsayan sözleşmede işçiler bir çocuk için 120 lira, iki çocuk için 200 lira, üç çocuk için 500 lira ve dört çocuk için bin lira çocuk yardımı alacak” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı