Mamak`ta Emlak Sektörü Gündemde

Mamak`ta Emlak Sektörü Gündemde

Mamak Emlakçılar Derneği düzenledikleri dayanışma gecesinde Mamak siyasilerini ve üyelerini aynı arenada buluşturdu.

  Mamak`ta yatırım yapan iş adamları, Emlakçılar,Mamak siyasete aday olan ve mevcut yöneticilerin bir aya geldiği dayanışma yemeğinde Emlakçılık sektörünün sorunları ve talepleri gündeme geldi.   

Yapılan toplantıya EMFED Yönetim Kurulu Başkanı Karabet Hemengül,CHP Mamak İlçe Başkanı Adnan Demirci,CHP Mamak Belediye Başkan A.Adaylarından Hüseyin Bayındır,Cem Saklavcı, Durali Bozkurt,MHP Belediye Başkan Aday Adayı Naci Bayanlı,MİMDER Başkanı Sezai Mallı ve çok sayıda emlakçıların katılımı ile yapıldı.

 

Toplantıda açılış konuşması yapan Mamak Emlakçılar Dernek Başkanı Dernek Başkanı Ali Alakınık Ankara Emlak Sektörünün hızla büyüdüğü ve geliştiğine dikkat çekerek sektörde kurumsal çalışma tarzı ile göz dolduran firmaların yanında, kayıt dışı ve çantacılık tarzı ile çalışıp emlakçıların sektörün sıkıntıya girmesine neden olduğunu söyledi.

Sektörün yaşadığı sorunların başında müşteri memnuniyetsizliği ve akabinde güvensizlik olgusu geldiğini ifade eden Alakınık, "Mesleğimizi kayıt dışı icra etmeye çalışan ve sektörle alakası olmayan kişilerin bu sektörün dışına itilmesiyle, vatandaşın sektöre olan güvensizliğinin ortadan kalkacağına inandığını belirtti .
Emlak sektörüne başlayan kişilerin öncelikle bu işin sağlıklı bir eğitimini alması gerektiğinin altını çizen Alakınık;" Emlak sektörünün önemli sıkıntıların başında eğitimsizlik geliyor. Gayrımenkul satışı yapan ve bu önemli mesleği icra eden kişi, satacağı evin temelden başlayarak kullanılmış olan malzemesinin kalitesine kadar bilmek zorundadır. Satılmasına aracı olacağımız her gayrı menkulün arkasında olmak durumundayız.Bizimle birlikte çalışan ekibimiz kendi mesleği dalında uzman ve tecrübeli arkadaşlarımızdır. Hepsi belirli eğitimlerden geçmiş, kurumsal çalışma tarzını prensip edinmiş deneyimli insanlardır diye söyledi.

Konuşmaların ardından kaltılımcı ve destekçilere teşekkür plaketi sunuldu.

Haber: Orhan Aydan 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu