Mamak`ta güzergah değişimi

Mamak`ta güzergah değişimi

Büyükşehir Belediyesi’nin, Tuzluçayır’da yapılan bir gösteride, belediyeye ait otobüslerin zarar gördüğü gerekçesiyle otobüs güzergahlarını değiştirmesi kararı yargıya taşındı.

Tuzluçayır Mahallesi Muhtarı Zülfikar Odabaşı, avukatı Ali Haydar Hakverdi aracılığıyla Ankara 13. Tüketici Mahkemesi’ne dava açarak, otobüs güzergahlarının eski haline döndürülmesini talep etti. 
8 Mayıs tarihinde Mamak ilçesi Tuzluçayır Mahallesi’nde yapılan gösteri nedeniyle EGO’ya ait bazı otobüsler zarar görmüştü. Olayın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter`dan “Şimdi bu güzergah can ve mal güvenliği nedeni ile otobüssüz kalacak” şeklinde bir mesaj yayınlamıştı. Gökçek’in mesajının ardından, otobüslerin güzergahları değiştirildi. İlgili karar 9 Haziran’da EGO Genel Müdürlüğü’ne ait internet sitesinde yayınlandı. Güzergah değişikliği nedeniyle Tuzluçayır Mahallesi sakinleri mağduriyet yaşarken, Mahalle Muhtarı Zülfikar Odabaşı, avukatı Ali Haydar Hakverdi aracılığıyla, Ankara 13. Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak, tedbir talebinde bulundu. Avukat Hakverdi, dava dilekçesinde güzergah değiştirmesine yönelik işleminin, tebligat beklenmeksizin tedbiren durdurulmasını ve eski güzergahtan seferlerin yapılması için karar verilmesini talep etti. 

150 BİN KİŞİ CEZALANDIRILIYOR

Avukat Hakverdi dava dilekçesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde “Otobüse zarar verenleri bulup getirin, seferlerinizi tekrar verelim” beyanında bulunulduğunu iddia ederek, “Vatandaş olarak davacının böyle bir imkanı bulunmamaktadır. Zira gereken önlemi alıp, suç işlediğini düşündüğü kişileri yargı makamları önüne çıkarmak, devletin görevlerindendir. Böyle bir şey bahane edilip 150 bin kişiyi cezalandırmak haksızlıktır, diktatörlüktür. Cezaların şahsiliği ilkesi de hiçe sayılarak, 150 bin vatandaşı cezalandırmak ne hukuka, ne vicdana sığar” dedi. 

KARAR ANAYASAYA AYKIRI

Ulaşımın temel bir hak olduğu ifade edilen dilekçede, “Müvekkilin de içinde bulunduğu tüketicileri mağdur eden bu işlem genel hukuk kurallarına, Anayasa’ya ve Tüketicinin Korunmasına Dair Kanun’a aykırılık teşkil etmektedir” değerlendirmesi yapıldı.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli