Mamak´ta Yatırım Var İcraat Yok

Mamak´ta Yatırım Var İcraat Yok

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Mamak´ta yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi ile istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getirdiğini iddia etse de, Levent Gök, Mamak Kusunlar TOKİ Kon

Ankara CHP Milletvekili Levent Gök, TBMM´ne verdiği önergede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafında Mamak Kusunlar´da her biri 52 daireden oluşan 7 blokun inşaatı tamamlanarak hak sahiplerine geçen yıl teslim edildiği, ancak dairelerin elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı yapılmadığından daire sahiplerinin evlerine taşınması mümkün olmadığını belirtti. Gök, Mamak´taki gecekondularına karşılık kendilerine daire vaat edilen hak sahiplerinin, dairelerine taşınamayış nedeniyle hem kira, hem de TOKİ borcunu ödemeyi zor koşullarda borçlanarak sürdürmeye çalıştığını da belirtti.

 Bununla beraber, taşınmaya müsait hale getirilemeyen konutların kapı ve pencerelerinin, hırsızlar tarafından sökülerek çalınmış, dairelerin güvercin yuvası haline geldiği ve dairelerin güvercin pisliğiyle dolduğu da söylendi. Hırsızların bloklardaki çift asansöre ait kabloları da çaldığı ifade edildi. Gök, inşaatı tamamlanan ancak oturmaya elverişli duruma getirilmeden konutların neden teslim edildiğini sordu.

 Ocak Ayı´ndan itibaren 440 yapıya ruhsat, 580 yapıya da iskân verilmesiyle Mamak´ta altyapı çalışmalarının ilerlediği iddia edilse de akıllara ilk gelen yağış sonrası sel sularından sürüklenen araçlar oluyor.

 Mamak´ta yeni inşaat ve konutların yükselmesi, müteahhit sayısının artışı ile övünen Mamak Belediyesi, yatırımların artması ile nüfusun da arttığı iddiasında. Gerçekte olan ise bölgenin zaten göç almakta olduğu, kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersiz ve ranta açık bir şekilde gerçekleştiği yönünde. Kusunlar TOKİ Konutları mağdurları, 6 yılda 5739 iskân, 5228 adet yapı ruhsatı vererek halka sağlıklı yaşam alanları oluşturduklarını iddia eden Mamak Belediyesinden açıklama yapılmasını beklemektedir.

 



Anahtar Kelimeler: Mamak Yatırım İcraat

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı