Mania Hattı Müteahhitleri Yaktı!

Mania Hattı Müteahhitleri Yaktı!

Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Baki Çelen, Mania Planı olarak ifade edilen uçuş güvenliği hattı planının Ankara’nın gelişiminin önündeki engellerden biri olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Müteahhitler adına konuşan Dernek Başkanı Çelen, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeniden düzenlediği Mania Planı’nın Başkent için sorun olmaya devam ettiğini belirterek, “Mania Planı Etimesgut’un gelişimine mani oluyor ve inşaat müteahhitlerini zor durumda bırakıyor” dedi.

Askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı’na ait Mania Planı’nın Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun 47. Maddesi gereğince yeniden hazırlandığını hatırlatan Çelen, “Yeni plan ilgili bakanlık tarafından belediyelere gönderildi ve uygulamaya başlanınca sorunların çözülmediği ortaya çıktı” diye konuştu. Milli Savunma Bakanlığı’nın uygulamış olduğu Mania Uçuş Hattı’ndan dolayı Etimesgut Belediyesi tarafından inşaatlara izin ruhsatı verilemediğini kaydeden Çelen, “İlçemizde 30 Ağustos, İstasyon, Alsancak, Kazım Karabekir, Piyade, Süvari, Topçu ve Şeker mahallelerinde zemin +3 katlı bölgelerimiz mağdur durumda. Yapılaşmanın yüzde 85’lik bölümünün bittiği bu mahallelerimizin kalan yüzde 15’lik bölümü yerleşim alanları içinde olmasına rağmen hiçbir işlem yapılamamaktadır. Bu yapılan yerler mania kotunu ve uçuşları engelliyorsa, bu yapılan binaların kamulaştırılıp yerle bir edilmesi ve ya kalan yüzde 15’li yerleşim bölgesinin yanındaki binaların ruhsatları verildiği şekilde, kalan arsaların da inşaat yapı ruhsatlarının verilip inşaat sektörünün önünün açılması gerekir” dedi.

Ankara’nın gelişen bölgesi olan Etimesgut’un Eryaman bölgesinde özellikle İstanbul Yolu’nun Çakırlar Çiftliği bölümünde aynı şekilde yapılaşmanın olduğu binaların da mania hattından etkilendiği ve buralarda da ciddi anlamda inşaatlarda sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Baki Çelen, “Eryaman’da yapımı süren Kaşmir Konutları’nda 30 kata kadar müsaade edilmesine rağmen birçok yapıda 15 kata bile izin verilmiyor. Bu bir haksızlıktır.” Diye konuştu.

MUHATAP BULAMIYORUZ

Ülkemizin başkenti olan Ankara’nın batısında, gelişime engel olan Mania Hattı, özellikle Etimesgut’ta faaliyet gösteren inşaat müteahhitlerini zor durumda bırakıyor. Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Baki Çelen, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan, kendi öz sermayeleriyle devlete hiç yük olmadan çalışan ve istihdam yaratan, işsizliği önleyen inşaat müteahhitlerinin önlerinin sürekli tıkanmaya çalışıldığını kaydederek şöyle konuştu:

“Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuyu görüşmek için randevu talep etmemize rağmen ne yazık ki derdimizi anlatacak bir yetkili bulamadık. Bakanlık tarafından mania konusuyla ilgili Belediyelere genelge gönderildi. Çok katlı binaların bir çoğunun yapılmasına rağmen yeni yapılacak binaların 30 metreyi geçemeyeceği, ancak bunları uygularken bizlerin görüşlerinin alınacağı ibaresi genelgede yer almaktadır.

Mania Hattı ile ilgili görüşmek istediğimiz 11. Hava Üs Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüşme yapamadık. Dada doğrusu kendimize bir muhatap bulamadık. İsteğimiz; bakanlığın görüşünü açıklayarak belediyelere yetki vermesidir. Müteahhitler olarak biran önce ruhsatlarımızı alarak inşaatlarımıza başlamak istiyoruz. Meslektaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için mevcut mania sınırını aşan binaların yanında veya yakınında yapılacak olan inşaatlara; genelgelere uygun olarak bu yapıların doğal mania kabul edilip ruhsatların verilmesi için Etimesgut ve diğer belediyeler yetki yazısı verilmesi gerekir.”

 



yasin
27.03.2015 13:42:08
Merhaba ben Etimesgut Oğuzlarmahallesin de oturuyorum. Burada ki arsalar villa arsası olduğundan hic bir gelişme yok.Yapilasma yok denecek kadar az. Bir vatandaş olarak Oğuzlarmahallesine sahip çıkalım. Saygilarimla.

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli