Mansur Yavaş adaylıktan çekiliyor mu?

Mansur Yavaş adaylıktan çekiliyor mu?

Yerel Seçimlerin yapılmasına sayılı günler kala Ankara?da siyaset iyice hareketlendi. Dedikodular, iddialar, videolar havalarda uçuşuyor.

 Son günlerde konuşulan bir iddia ise taşları yerinden oynatacak gibi.

Mansur Yavaş’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olması için özel çaba sarf eden, ardından hem sosyal medya üzerinden hem de Osman Gökçek’in yönetimindeki Beyaz TV’den ciddi saldırıya geçen Melih Gökçek’in önümüzdeki günlerde Mansur Yavaş’ı aday olamaz hale getireceği konuşuluyor.

Öte yandan bir büyük iddia ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in adaylık yarışından rahatsızlık nedeni ile çekileceği ve yerine Ali Babacan`ın gösterilmesi Ankara kulislerini karıştıran başka bir senaryo ama iddianın büyüğü Yavaş için geçerli.

 

Geçtiğimiz günlerde Beyaz TV’de yayınlanan Dinamit programında Mansur Yavaş’ın geçmiş yıllara ait Deniz Gezmiş, Yılmaz Güney, Eşber Yağmurdereli ve Yaşar Kemal için çeteci iddiasında bulunan videosu gündeme bomba gibi düştü. Mansur Yavaş’ın konuşmasında Yılmaz Güney’den Hakim Katili, Eşber Yağmurdereli’den terörist diye bahsetmesi Cumhuriyet Halk Partisi tabanında tepki ile karşılandı. Başta Can Dündar olmak üzere sol çizgideki köşe yazarları duruma ilk tepki gösterenler oldu.

 

Ama asıl korkutan bu ve buna benzer yeni belgelerin kamuoyu ile paylaşılması. Seçimlere yaklaşık 2.5 ay kala Melih Gökçek’in elindeki en iyi silahları kullanmayacağını söyleyen otoriteler seçimler yaklaştıkça Melih Gökçek cephesinden Mansur Yavaş ile ilgili bir çok belgenin yayınlanacağı tahmin ediyor.

Beyaz TV’de yayınlanan video sonrası Mansur Yavaş cephesinde derin bir sessizlik hakim. Konya yolunda açılan seçim ofisi hariç henüz hiçbir çalışmaya girişmeyen Mansur Yavaş’ın Melih Gökçek’in seçim döneminde kendisi ile ilgili ortaya süreceği belgelerden dolayı adaylıktan çekileceği konuşuluyor. İddiayı ortaya atanlar ise Mansur Yavaş’ın Melih Gökçek’in elindeki belgeleri tahmin ettiğini ve adaylıktan bir bahane uydurup her an çekilebileceğini ve bunun için hiçbir çalışmaya başlamadığını söylüyor.

Bekleyip göreceğiz. Mansur Yavaş adaylıktan çekilecek mi? Çekilirken ne tür bir bahane ortaya sürerek Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını ayıracak? 

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

08.05.2024

  • İMSAK 03:54
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:30
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı